El PSC lamenta que el Govern no assumeixi terminis per construir els instituts Cardener i Bages-Sud

ERC i Junts van presentar esmenes a la proposició presentada pels socialistes a la Comissió d'Educació del Parlament

Cristòfol Gimeno, en una imatge d'arxiu
Cristòfol Gimeno, en una imatge d'arxiu | PSC
Redacció
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 15:43h
Aquesta setmana, el diputat i alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, ha defensat a la Comissió d'Educació del Parlament de Catalunya la proposta de resolució sobre la construcció de l'Institut Cardener, a Sant Joan de Vilatorrada, i el Bages-Sud, a Castellbell i el Vilar.

La demanda de places escolars d'educació secundària a la comarca del Bages ha anat augmentant els darrers anys, i per aquest motiu aquests dos municipis han treballat per a poder fer la cessió de terrenys al Departament d'Educació, al llarg d'aquest 2021. 

La proposta de resolució presentada, instava al Govern de la Generalitat, a contemplar les partides econòmiques en els propers pressupostos per a poder redactar el projecte i tot seguir iniciar les construccions.

La proposta del PSC va ser esmenada per ERC i Junts pel que fa als terminis de construcció dels instituts, que inicialment proposava una partida per a la redacció dels projectes en el pressupost de 2022, i una altra per a la construcció en el de 2023.

La proposta de resolució, amb les esmenes d'ERC i Junts incorporades, ha quedat aprovada amb els seus vots, però amb el vot en contra de PSC-Units per Avançar, En Comú Podem, CUP i Cs, i l'abstenció de VOX.

Els socialistes de la comarca del Bages han emès un comunicat on "lamenten un cop més, a poca predisposició d'ERC i Junts, quan es tracta de posar data a problemàtiques reals importants del nostre territori".

El diputat Cristòfol Gimeno ha comentat "no voler acceptar una data de redacció i execució deixa aquests dos municipis en estat de desconcert, ja que des de les regidories d'educació, portades pel PSC, s'ha treballar per a poder fer la cessió de terrenys al Departament, en temps i hora".