La castellvilarenca Montse Alcoba es classifica per anar als Jocs Paralímpics de Tòquio

En la disciplina de powerlifting de la que ja va ser bronze en el Campionat del Món i plata en el d'Europa

Montse Alcoba amb la medalla de bronze del Campionat del Món
Montse Alcoba amb la medalla de bronze del Campionat del Món | Arxiu particular
Redacció
08 de juliol del 2021
Actualitzat a les 12:17h
L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha emès un comunicat per felicitar públicament Montse Alcoba, veïna el municipi, per haver-se classificat per disputar els Jocs Paralímpics de Tòquio en la disciplina de powerlifting. Per a Alcoba seran els seus primers Jocs, per als quals s'ha estat preparant des de fa temps.

Fa uns mesos, la castellvilarenca va guanyar  la medalla de bronze en la categoria de 79 kg al Campionat del Món de Parapowerlifting que es va fer a Manchester. El 2018, ja havia guanyat la plata al Campionat d'Europa disputat a Berck Sur Mer (França) en 2018.

Què és el powerlifting?
El powerlifting és l'aixecament de peses amb màxima potència. És un esport de força que consisteix en tres aixecaments: la flexió de cames, l'aixecament de banca i el pes mort.

A diferència de l'halterofília, on els moviments són des del sòl fins al cap, en els moviments de l'aixecament de powerlifting la trajectòria és més curta, encara que tots dos esports requereixen de molta força. En l'halterofília s'usa molt més la tècnica i la força-velocitat, mentre que al powerlifting s'usa més la força màxima.

El powerlifting està reconegut pel COI tot i que encara segueixen els tràmits perquè l'esport participi com a esport d'exhibició en els Jocs Olímpics. Fins ara l'aixecament de potència només qualifica com a esport paralímpic, en els seus Jocs, que és on participarà Montse Alcoba.