L'Ecoxarxa del Bages organitza unes jornades d'organització social per resistir el col·lapse

Tindran lloc del 23 al 25 de juliol a Camps

Imatge d'arxiu d'un acte de l'Ecoxarxa del Bages a Camps
Imatge d'arxiu d'un acte de l'Ecoxarxa del Bages a Camps | Ecoxarxa
Redacció
07 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:39h
L'Ecoxarxa del Bages organitzarà del 23 al 25 de juliol a Camps les Jornades d'organització social per resistir el col·lapse. Cada cop més veus de l'àmbit científic i acadèmic alerten que estem arribant als límits físics de la nostra biosfera. L'informe de l'Agència Internacional de l'Energia de 2020 indica que el pic de producció del petroli convencional ja va passar fa anys, el 2006, i que la producció es pot reduir fins al 50% el 2025 si no hi ha inversions importants en el sector. En paral·lel, l'última actualització de l'informe de l'IPCC sobre el canvi climàtic estableix que superarem amb tota probabilitat la barrera dels +1,5ºC, i que aquest canvi climàtic tindrà efectes devastadors per a l'agricultura i la vida com la coneixem.

La trobada titulada Jornades d'organització social per resistir el col·lapse pretén discutir aquestes grans qüestions que afecten i afectaran la humanitat les properes dècades des de la hipòtesis que el decreixement econòmic és inevitable i que convé organitzar aquest descens "perquè sigui el més feliç i just possible per a les persones i per al territori". El col·lectiu Ecoxarxa del Bages ha organitzat aquestes jornades amb motiu del seu 10è aniversari al poble de Camps en col·laboració amb l'associació de veïns i l'Ajuntament de Fonollosa, tindrà lloc el cap de setmana del 23, 24 i 25 de juliol i és obert al públic.

Es faran diverses xerrades entorn els eixos temàtics: crisi energètica i climàtica, agricultura i autosuficiència, economia feminista i moneda social. També es faran tallers pràctics de qüestions tan diverses com marges de pedra seca, conserves i deshidratació d'aliments, autosuficiència energètica o autosuficiència agroecològica. Les jornades compten amb alguns noms com Gustavo Duch (autor de llibres com Lo que hay que tragar, Alimentos bajo sospecha, Sin lavarse las manos, Huertos de libertad, Mucha gente pequeña), Martina Marcet (ramadera agroecològica, sociòloga i màster en pensament contemporani), Susana Martín (economista i autora del llibre Nada está perdido), Sergi Caballero (projecte de permacultura Mas les Vinyes).

El programa actualitzat i el formulari d'inscripció són a la web dedicada a l'esdeveniment: resistirelcollapse.org.