Tot i l'important creixement de contagis, Sant Joan de Déu només ha rebut 2 ingressos la darrera setmana

Althaia atribueix aquesta poca hospitalització per coronavirus a la joventut dels nous positius

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
06 de juliol del 2021
Actualitzat el 07 de juliol a les 10:40h
En l’actualitat, l'increment de casos positius es concentra en la franja d’edat de persones menors de 49 anys. Segons les dades, pel volum d'ingressos que presenta aquesta franja d’edat, la previsió és que l’impacte pugui ser menor que en ocasions anteriors. Amb aquesta variable treballen els serveis hospitalaris de Manresa.

Malgrat l'important creixement del número de contagis al Bages i a la resta de comarques de la Catalunya Central, i a la pujada exponencial dels índexs epidemiològics -a Catalunya el risc de rebrot ja es troba en 1.281 punts-, l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa manté només 3 pacients ingressats en aïllament, cap d'ells a l'UCI. Aquest nombre d'ingressats és el mateix que tenia dimarts de la setmana passada, tot i que entremig, aquest divendres, van arribar a tenir-ne 5.

Una setmana més, i ja en van cinc, l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa no ha registrat cap defunció de pacients amb coronavirus, de manera que, a les seves instal·lacions, comptant-hi el Centre Hospitalari i la Clínica Sant Josep, es mantenen les 312 persones que han mort des de l'inici de la pandèmia. A més, en l'última setmana només hi ha hagut 2 nous ingressos -que es van produir entre dimarts i divendres passat- i també 2 noves altes hospitalàries.

Índexs epidemiològics disparats
Tot i la poca incidència hospitalària de l'increment de contagis de coronavirus al Bages, i molt més al conjunt de Catalunya, els índexs epidemiològics continuen disparats. Com a exemple, el risc de rebrot a la comarca ha passat en els últims deu dies consolidats de 40 punts a 644. La velocitat de contagi es troba en una Rt de 3,65.

En l'última setmana computada, la taxa de confirmats per cada 100.000 habitants al Bages se situava en 147,75. Per veure la magnitud del creixement, la setmana anterior aquest índex es trobava en 26,46. En xifres absolutes, el Bages va donar 268 nous positius en la setmana entre el 26 de juny i el 2 de juliol. Tot i ser una quantitat que multiplica per 5 i mig l'índex de la setmana immediatament anterior (48), cal destacar que només 2 d'ells van acabar a l'hospital.

La mitjana d'edat dels contagiats continua al voltant dels 27 anys, i només poc més del 40% dels nous casos són dones. El percentatge de positivitat sobre els PCR i Test d'antígens realitzats va ser del 8,26%, quatre vegades més que la setmana immediatament anterior.