Un miler d'empremtes composa la peça artística de la ceramista Anna Benet a Sant Joan de Déu

Dos comissaris i quatre artistes locals han protagonitzat un projecte que busca reconèixer el treball i l'esforç conjunt de la ciutadania i els professionals per fer front a la pandèmia

Anna Benet amb la seva obra a Sant Joan de Déu
Anna Benet amb la seva obra a Sant Joan de Déu | RSCC
Redacció
06 de juliol del 2021
Actualitzat a les 14:49h
L'hospital Sant Joan de Déu de Manresa acull la proposta artística de la ceramista de Sant Salvador de Guardiola, Anna Benet. Es tracta d'una instal·lació formada per gairebé un miler de peces de ceràmica amb les empremtes de professionals sanitaris i no sanitaris de la Fundació Althaia que l'artista va estar recollint durant varis dies. La peça en homenatge a tots els professionals i a la ciutadania, porta com a títol Empremta.

Com diu l'Anna Benet, "Empremta és una instal·lació de cents de peces de ceràmica on cadascuna portarà la marca d'una persona diferent, única, petita però indispensable. Vull que els professionals se la sentin seva".

Aquesta és la darrera de les quatre propostes artístiques que han creat artistes locals de la Catalunya Central en el marc del projecte Art+Salut. Els departaments de Cultura i Salut de la Catalunya Central han unit esforços des de fa cinc mesos per deixar empremta als hospitals del treball i la col·laboració de tothom per combatre la Covid.

Miquel Bardagil i Pep Espelt, que han comptat amb la col·laboració d'ACVic i la TAVCC, han estat els comissaris designats per Cultura que han coordinat el projecte i han seleccionat quatre artistes locals del territori. La gestació del projecte arrenca el passat mes de febrer.

A l'acte de presentació, hi ha participat la nova delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, que ha destacat el treball interdepartamental de Cultura i Salut i la implicació dels quatre hospitals on s'ha dut a terme aquestes accions artístiques, el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a la Catalunya central, Lluís Cerarols, que ha elogiat la feina feta pels comissaris del projecte i pels artistes locals. També ha intervingut la gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, que ha posat l'accent en el treball conjunt per empènyer aquest projecte i que reflecteix també el treball conjunt que es va fer durant la pandèmia. El gerent de la Fundació Althaia, Manel Jovells, ha volgut agrair la proposta artística que queda ara al centre i ha remarcat el reconeixement dels professionals del sistema sanitari.

Un projecte amb l'ADN Catalunya Central
El projecte Art+Salut ha comptat amb un doble comissariat amb Miquel Bardagil i Pep Espelt que han estat els encarregats d'estudiar els espais i pensar en artistes locals que podessin crear una intervenció a cadascun dels quatre hospitals d'aguts de la Regió Sanitària ajustada a cadascuna de la idiosincràsia. Juntament a la ceramista Anna Benet, hi ha participat l'Anna Dot, que va presentar la seva intervenció el passat 31 de maig a Vic, Berni Puig, ho va fer a Berga el passat dia 10 de juny i Pau Corcelles, que ho va fer el 14 de juny a Igualada.