Eloi Hernàndez és escollit nou president del Consell Comarcal del Bages

L'alcalde de Fonollosa relleva a Estefania Torrente, que ha deixat el càrrec per motius professionals

Eloi Hernàndez i Estefania Torrente, presidents entrant i sortint del Consell Comarcal
Eloi Hernàndez i Estefania Torrente, presidents entrant i sortint del Consell Comarcal | CCBages
Redacció
05 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:10h
L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, d'ERC, s'ha convertit aquest dilluns a la tarda en nou president del Consell Comarcal del Bages. Hernández substituirà a la també republicana Estefania Torrente, que fa dues setmanes va anunciar que deixava el càrrec per motius professionals. L'elecció d'Hernàndez, que fins ara ocupava la vicepresidència, s'ha ratificat en un ple extraordinari de l'ens comarcal celebrat al complex cultural Cal Sitjes d'Artés.

Després de ser escollit, el nou president ha anunciat la posada en marxa d'un pla de mandat post-covid per als propers dos anys. Segons ha explicat, s'estructurarà al voltant de tres grans àmbits i reptes: el repte social, el repte de desenvolupament territorial i econòmic, i el repte intern.

Pel que fa al repte social, ha anunciat accions en els àmbits dels serveis socials, la infància, la joventut, la vellesa, les polítiques d'igualtat o l'habitatge, amb l'objectiu de posar a les persones "al centre de les polítiques públiques".

Hernàndez també ha incidit en la necessitat de fer de la comarca un "territori d'oportunitats" i ha anunciat la creació d'una nova Conselleria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural.

Finalment, pel que fa al repte intern, el nou president ha avançat que estarà orientat a dimensionar les àrees del Consell Comarcal, impulsar la transformació digital de la institució i avançar en el compliment de la Llei de Transparència.