El socialista Sergi Pérez substituirà Josep Maria Ginestà a l'alcaldia de Callús

Josep Maria Ginestà plega per motius professionals després que Pirelli li proposés anar treballar al Brasil i a la Xina

ACN
11 de febrer del 2010
Sergi Pérez serà el nou alcalde de Callús en substitució de Josep Maria Ginestà, que deixa el càrrec per motius professionals. Sergi Pérez és el segon tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Callús i porta les regidories d'Urbanisme, Serveis, l'Agrupació de Defensa Forestal, Protecció Civil, Sanitat i Medi Ambient. Ex agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, establert a Callús des de fa vuit anys i militant socialista va accedir a l'Ajuntament en l'actual legislatura, després que l'anterior alcalde, David Aaron López, li proposés entrar a les llistes del Moviment Alternatiu de Callús (MAC). Segons ha dit, la seva intenció és donar continuïtat al treball iniciat per López i Ginestà.

Pérez serà el tercer alcalde de Callús en l'actual legislatura. El primer va ser David Aaron López, que va plegar a l'inici del mandat després d'acceptar una oferta professional a Eivissa. Li va prendre el relleu Josep Maria Ginestà, que també ha decidit deixar el càrrec per acceptar una feina que l'ha de dur al Brasil i a la Xina a treballar durant vuit mesos.

Està previst que Josep Maria Ginestà oficialitzi la seva renúncia al càrrec el dia 1 d'abril. Abans, però, entre el 8 i el 31 de març, serà de viatge a Turquia per motius professionals i ja està previst que Pérez el substitueixi en el càrrec com a alcalde accidental. Serà just quan torni que se celebrarà el Ple de renúncia i uns dies després, dins la primera setmana d'abril, el substituirà el nou alcalde.

Ginestà renunciarà a l'alcaldia, però mantindrà l'acta de regidor. Ha explicat que té intenció d'ajudar "des de la distància" en tot el que pugui i que això serà possible perquè altres persones vinculades al Moviment Alternatiu de Callús donaran un cop de mà al govern municipal. Quan torni de l'estada de vuit mesos a l'estranger per motius professionals, Ginestà es reincorporarà a l'activitat municipal com a regidor.

Pel que fa al seu substitut en el càrrec, Ginestà ha dit que la de Sergi Pérez era l'opció "més lògica i més pràctica", ja que coneix el funcionament municipal. L'alcalde sortint ha dit que està convençut que el seu successor "pot fer-ho bé" i que pot ser un bon alcalde per Callús.

Pérez també ha emmarcat la decisió del MAC en la lògica, ja que és el membre del govern municipal que porta més regidories i el que té més temps per dedicar a l'Ajuntament.

Va patir un accident laboral en acte de servei quan formava part de la Guàrdia Urbana de Barcelona i arran del sinistre va obtenir la invalidesa total permanent. Per això, quan l'anterior alcalde, David Aaron López, li va proposar entrar a les llistes del MAC, no ho va dubtar, explica. Tot i ser militant socialista, Pérez assegura que li agrada l'ideari del Moviment Alternatiu de Callús perquè entén que és una bona manera de treballar pel poble.

De fet, assegura que en aquesta nova etapa intentarà continuar la feina iniciada per López i per Ginestà i diu que, més que fer política, ser alcalde d'un poble com Callús és treballar per "millorar el lloc on vius".

Sergi Pérez té 55 anys, està casat i té una filla. Va néixer a Barcelona, però fa vuit anys que es va establir a Callús.