Les activitats d'educació ambiental arriben a 4.500 alumnes tot i la pandèmia

S'han fet visites al Parc ambiental de Bufalvent i al Parc del Secà, tallers i la deixalleria mòbil ha visitat una vintena de centres educatius

La deixalleria mòbil a una escola de Sallent
La deixalleria mòbil a una escola de Sallent | CBGR
Redacció
02 de juliol del 2021
Actualitzat a les 11:22h
Tot i les restriccions i incerteses relacionades amb la pandèmia durant aquest curs 2020-2021, el programa d'educació ambiental del Consorci s'ha mantingut actiu i ha arribat a gairebé 4.500 alumnes.

Per una banda, l'Aula ambiental, que el Consorci du a terme conjuntament amb el Camp d'Aprenentatge del Bages, ha fet 62 actuacions amb un total de 1.266 alumnes. El programa inclou visites, la realització de tallers dins l'àmbit de residus, l'assessorament i el compostatge a l'escola i el préstec de materials. Per l'espai natural del Parc del Secà o per les instal·lacions del Parc Ambiental hi han passat 941 alumnes de diferents centres educatius i joves i adults que participen en programes d'entitats socials, que han pogut veure on es destinen i com es tracten alguns dels residus que generem i com ens podem relacionar amb l'entorn d'una manera més sostenible. A més, un total de 289 alumnes han realitzat tallers com Les propietats dels materials o Reciclem l'oli fent sabó.

De cara el curs vinent 2021-2022 la demanda segueix creixent i sembla que es recupera la normalitat. A banda de les activitats i tallers d'un dia, s'afegeixen les escoles que participen a les estades i que podran escollir activitats de residus i les que participaran a una nova edició dels Projectes Compartits sobre residus. En aquests Projectes Compartits hi participaran més de 1.500 alumnes de 15 centres de primària i s'hi sumen també dos centres de secundària amb un total de 530 alumnes: l'Institut Peguera que continuaran el treball Manresa, un sistema en equilibri?, i l'Institut de Navarcles.

Activitats de les deixalleries mòbils i fixes
D'altra banda, les activitats de La deixalleria mòbil va a l'escola, del Consorci, van començar a mig curs a causa de la pandèmia. Tot i això, han tingut molt bona acollida per part dels centres educatius que s'han apuntat a rebre la visita de la deixalleria mòbil i realitzar les activitats educatives que l'acompanyen. La deixalleria mòbil ha visitat 19 centres educatius del Bages i el Moianès, s'han registrat 1.245 entrades de residus i s'han fet 147 activitats diferents en les quals han participat 2.964 alumnes. Les visites a les deixalleries fixes també s'han pogut mantenir i hi han participat 325 alumnes.