El govern de Sant Joan torna a perdre una moció pel seu govern en minoria

La proposició de Compromís amb Sant Joan per a l'aprofundiment de la participació ciutadana va rebre el suport de tota l'oposició

Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada de juny
Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada de juny | AjSJV
Redacció
02 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:01h
El govern municipal de Sant Joan va tornar a perdre una moció davant l'oposició en el ple de dijous, fruit de governar en minoria. El ple de l'Ajuntament de Sant Joan de dijous va aprovar una moció presentada per Compromís amb Sant Joan per a l'aprofundiment de la participació ciutadana al municipi, que demanava la convocatòria del Consell de la Vila el més immediat possible (entre el 2021 i 2022), executar els projectes dels pressupostos participatius del mandat 2015-2019 i dotar el pròxim pressupost del 2022 de partides destinades a consultes ciutadanes. 

La moció va tirar endavant amb els vots a favor dels 9 regidors i regidores de l'oposició i els vots en contra de l'equip de govern, que veuen "inviable" complir amb els terminis establerts. A més, el govern va criticar que ara s'exigeixi la convocatòria d'un Consell de la Vila de forma gairebé immediata quan no se'n va realitzar cap durant el mandat 2015-2019. A més va valorar que no es poden exigir noves consultes ciutadanes per anar acumulant accions "si encara no s'han pogut dur a terme algunes de les decidides durant el mandat anterior".

Altres punts del ple de Sant Joan
També, durant el ple d'aquest dijous s'han aprovat les bases reguladores per a convocatòries de beques al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de Sant Joan de Vilatorrada, beques d'escolarització o menjador per a alumnat de la Llar d'Infants Municipal El Xiulet i per a la promoció de l'activitat musical a Sant Joan de Vilatorrada. Aquestes noves bases facilitaran més l'accés de les famílies empadronades al municipi a aquestes ajudes.

Fermín Torres, nou regidor de Ciutadans
El grup municipal de Ciutadans a Sant Joan de Vilatorrada té un nou regidor. Fermín Torres Montero va jurar el càrrec durant el ple d'aquest dijous després que la fins ara portaveu del grup, Maria Luisa Ramos, deixés el càrrec per motius personals. Torres era el número 2 a les eleccions municipals del 2019 per la formació espanyolista. Anteriorment, havia estat regidor de govern i tercer tinent d'alcalde pel PSC a finals del mandat del 2007-2011.