Dissabte arrencarà el 17è Mundialet intercultural de futbol de Manresa

L'Estadi del Congost tornarà a acollir fins al 31 de juliol la competició amb l'objectiu de ser una eina de convivència i reflectir la gran diversitat cultural i d'orígens de la ciutat

Presentació del 17è Mundialet intercultural de futbol de Manresa
Presentació del 17è Mundialet intercultural de futbol de Manresa | AjM
Redacció
01 de juliol del 2021
Actualitzat a les 21:20h
El Mundialet Intercultural de futbol de Manresa arribarà enguany a la seva 17a edició, convertit en un esdeveniment esportiu clàssic de l'estiu manresà i comarcal, un cop superat l'entrebanc de la pandèmia que va fer que l'any passat no es pogués celebrar. Al llarg de 17 temporades s'han donat molts esforços, col·laboracions i treball en equip de molta gent i entitats, de forma especial els seus organitzadors: l'ONG Diapo, a la qual cal sumar la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol i l'Ajuntament de Manresa.

Els detalls d'aquesta festa esportiva han estat presentats aquest dijous a la tarda per l'alcalde de Manresa, Marc Aloy; el regidor de Nova Ciutadania i Cooperació, Jamaa Mbarki; el regidor d'Esports, Antoni Massegú; el directiu de la Federació Catalana de Futbol i delegat al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; i el representant de l'organització Jorge Eliecer Pulido.

Manresa té ciutadans originaris de 114 països diferents
L'alcalde Aloy ha subratllat que es tracta d'una iniciativa que esdevé un reflex de la gran diversitat cultural de la ciutat, amb població originària de 114 països. Al Mundialet hi trobem equips que agrupen manresans i manresanes de països provinents d'Àfrica, Amèrica i Europa, o bé ja nascuts aquí. També ha destacat l'esport, i en concret el futbol, com a eina d'inclusió i integració social i ha fet un agraïment especial a l'ONG Diapo, impulsora del Mundialet, i al seu president, Moctar Thera, alma mater del projecte. En la mateixa línia, el regidor Mbarki ha explicat que es tracta d'un esdeveniment esportiu amb un fort caràcter social que permet convertir l'Estadi del Congost en un punt de trobada de tota la ciutadania.

Al seu torn, el regidor Massegú ha indicat que el fet que es pugui celebrar el Mundialet evidencia que de mica en mica s'està recuperant el calendari esportiu, la qual cosa és una bona notícia. Amb tot, ha detallat que se seguiran estrictament els protocols anti-Covid, un fet al qual també s'ha referit el representant de l'organització, Jorge Eliecer Pulido, que ha assegurat que tots els jugadors estan conscienciats amb el compliment de les mesures. Pulido també ha volgut agrair públicament el suport de l'Ajuntament de Manresa i de la Federació Catalana de Futbol en el que ha estat l'any més difícil per a l'organització. Ha tancat el torn de paraules el delegat de la federació Esteve Olivella, que ha definit el Mundialet com a exemple de transmissió de valors a través del futbol.

La competició
La inauguració del Mundialet es farà aquest dissabte 3 de juliol a les 17 h, a l'Estadi del Congost, amb la tradicional desfilada de tots els equips participants i els primers partits.

Els diversos tornejos que s'agrupen al voltant del Mundialet tindran lloc des de dissabte 3 de juny fins dissabte 31 de juliol, si bé per problemes de calendari, els veterans van començar diumenge passat, 27 de juny. Les diverses categories que jugaran són: l'absoluta, la femenina i la de veterans.

A la categoria absoluta hi participaran 8 equips, en representació de 8 països diferents, dividits en dos grups: Grup A: Marroc, Equador, Colòmbia, Hondures; i Grup B: Paraguai, Argentina, Senegal, Bolívia.

La categoria de Veterans, que jugaran dissabtes i diumenges, amb la participació de 12 equips, també dividits en quatre grups: Grup A: Bolívia, Marroc, Colòmbia; Grup B: Holanda, Mèxic, Hondures; Grup C: Qatar, Perú, Paraguai; Grup D: Catalunya, Mauritània, Equador.

La categoria Femenina, compta amb 4 equips: Grup A: Argentina, Equador; Grup B: Colòmbia, Paraguai. Els partits començaran el diumenge 11 de juliol (15 h) i acaben el dissabte 31 de juliol, data de la final.

Els diferents guanyadors en la categoria absoluta dels campionats del Mundialet al llarg dels anys, han estat els següents: Senegal (2004), Catalunya (2005), Guinea Conakry (2006), Senegal (2007), Guinea Conakry (2008), Marroc (2009), Espanya (2010), Senegal (2011), Argentina (2012) , Paraguai (2013 i 2014), Bolívia (2015), Marroc (2016), Argentina (2017), Xile (2018) i Paraguai (2019).