Coronavirus

Els estudiants de la Catalunya Central contagiats en brots de viatges de fi de curs ja són 197

També hi ha 623 contactes estrets d'aquests positius a la regió que hauran de fer quarantena

per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 1 de juliol de 2021 a les 19:27 |
Els viatges de final de curs han donat els primers avisos sobre contagis | Arxiu
L'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Agència de Salut Pública de Barcelona estan estudiant brots relacionats amb viatges de final de curs a l’illa de Mallorca entre l’11 i el 20 de juny amb joves estudiants diagnosticats de SARS-CoV-2. En total s’han identificat 327 casos positius, 87 dels quals corresponen a Barcelona ciutat, 154 a la Regió sanitària Catalunya Central i 86 a altres territoris. el nombre de contagiats a la Catalunya Central d'aquest brot en els darrers dos dies ha passat de 68 a 154.

Pel que fa als contactes estrets n’hi ha un total de 2.678, dels quals 836 són a Barcelona ciutat, 225 a la Regió Sanitària Catalunya Central, i 1.517 a altres territoris, que hauran de fer quarantena a casa seva.


Els contagis de Menorca no afecten la Catalunya Central


Sobre els brots relacionats amb viatges a Menorca, hi ha un total de 285 joves diagnosticats de SARS-CoV-2 des de l’11 de juny de 2021. D’aquests 285 casos positius, 102 corresponen a Barcelona ciutat, 51 al Vallès Oriental i Occidental, 44 al Barcelonès nord i Maresme, 65 a Girona, 8 a Barcelona Sud, 8 a Tarragona i 6 a Lleida. D'aquests viatges s’han confirmat un total de 2.606 contactes estrets.


Sobre el brot relacionat amb viatges a Tenerife hi ha 43 casos positius i 347 contactes estrets.

Més casos en les sortides a l'interior del Catalunya


Pel que fa als diversos brots a tot el territori català relacionats amb contagis en les activitats recreatives i d'oci, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat un total de 167 casos positius, 35 dels quals corresponen a Barcelona ciutat, 23 al Barcelonès Nord i Maresme, 43 a la Regió Sanitària Catalunya Central, 33 a la Regió Sanitària Girona, 14 a la Regió Sanitària Lleida, 11 a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, i 8 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

Sobre als contactes estrets relacionats amb aquests darrers brots, n'hi ha un total de 2.386, 195 dels quals corresponen a Barcelona ciutat, 1.420 al Barcelonès Nord i Maresme, 398 a la Regió Sanitària Catalunya Central, 50 a la Regió Sanitària Girona, 200 a la Regió Sanitària Lleida, 23 a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, i 100 a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.


Actuacions davant aquests brots


En tots els casos detectats els equips d’atenció primària s’encarreguen de cribrar els contactes estrets. Aquests brots detectats consten de casos poc simptomàtics o assimptomàtics en què cal dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps. Les investigacions epidemiològiques dels brots de Barcelona ciutat els està duent a terme l’Agència de Salut Pública de Barcelona i, a la resta de Catalunya, els serveis de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Crida a la responsabilitat


Salut remarca que les persones que hagin anat a un viatge d’aquestes característiques siguin especialment curoses en el seguiment de les mesures de protecció front la Covid, estiguin amatents a possible simptomatologia relacionada amb la malaltia i col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació de brots, casos i contactes. Estem davant de brots complexes amb un gran nombre de contactes a investigar.

Cal ressaltar que les persones que hagin tingut contacte estret amb els positius han d'anar molt alerta i complir estrictament amb la quarantena i les mesures de protecció derivades per tallar de forma efectiva la cadena de transmissió en cas d'haver-se contagiat. Una prova negativa no implica que no hi hagi risc d'infecció. Salut també reitera la crida al conjunt de la població, i especialment als col·lectius no vacunats, a actuar de forma responsable i a respectar les mesures vigents de control epidemiològic.

 

Participació