Cartografia

La Diputació actualitza la cartografia topogràfica de quatre municipis del Bages

Avinyó, Castellgalí, Castellfollit del Boix i Gaià disposen de cartografia digital dels seus municipis a escala 1:1000

per Redacció, 1 de juliol de 2021 a les 10:51 |
Vista parcial de la cartografia topogràfica de Castellgalí | DiBa
La Diputació de Barcelona ha actualitzat la cartografia topogràfica digital escala 1:1000 dels municipis d’Avinyó, Castellgalí, Castellfollit del Boix i Gaià de la comarca del Bages, una eina que facilita els treballs de diagnosi, planificació i gestió municipal, així com la presa de decisions estratègiques.

Els treballs cartogràfics, que han tingut un cost de 207.175 euros, inclouen un total de 6.189 hectàrees dels municipis i recull les hectàrees de sòl urbà i urbanitzable, així com les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística dels seu àmbit territorial.

La cartografia està realitzada a partir de la fotointerpretació de fotografies aèries mitjançant tècniques fotogramètriques a més del treball de camp, i està estructurada en sis fitxers que inclouen l’altimetria, planimetria, toponímia, vialer, model digital de superfícies i model digital del terreny.

El treball s’ha realitzat segons plec d’especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya i s’ha lliurat en els formats Microstation, Autocad, Shapefile i PDF amb nivells i sistema de referència ETRS89.

Eina essencial per als planejaments urbanístics


La cartografia topogràfica urbana digital escala 1:1.000 v 2.2 és una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, s’utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, la cartografia de cadastre i les xarxes de serveis i equipaments.

 

Participació