Successos

Un despreniment d'arrebossat al Museu Comarcal fa tancar la seva porta principal

Els Bombers han fet el sanejament de la façana, però es prohibeix el pas per la vorera que toca l'equipament

per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 1 de juliol de 2021 a les 09:16 |
Els bombers sanejant la façana del Museu Comarcal de Manresa | Cedida
El Museu Comarcal de Manresa ha tancat el seu accés principal aquest dijous al matí i desviar l'accés a l'Arxiu i les cites concertades per una altra porta. La porta principal i la vorera de la via Sant Ignasi està envoltada amb cinta policial després que aquesta nit de dimecres s'hagi desprès part de l'arrebossat de la façana, just a sobre de la portalada.

Els fets han passat aquest dimecres a 1/4 de 12 de la nit quan part de l'arrebossat de la façana a tocar teulada s'ha després i ha caigut a terra des d'una altura important. Una dotació de Bombers amb camió d'escala s'ha desplaçat fins al Museu i han sanejat les parts febles de l'arrebossat per evitar nous despreniments.


Fins al Museu també s'hi han desplaçat dotacions de la Policia Local de Manresa que ja han comunicat l'incident a Territori. La circulació a peu pel tram de la vorera que toca al Museu per la via Sant Ignasi s'ha de fer per l'altra vorera, a l'espera d'una inspecció més profunda.

Tot i que el Museu Comarcal està immers en les obres per acollir el futur Museu del Barroc de Catalunya, el despreniment ha tingut lloc en una de les façanes que no es troba afectada pels treballs.

 

Participació