coronavirus

La Residència Sant Andreu de Manresa deixa de tenir places «buffer», aquest dimecres

Eren aquelles destinades a acollir persones procedents d'altres residències de gent gran positives de Covid-19

per Redacció, 30 de juny de 2021 a les 17:09 |
Plaça «buffer» a la Residència Sant Andreu | SAS
La Residència Sant Andreu de Manresa deixarà de tenir a partir d'aquest dimecres, 30 de juny, places buffer. Les places buffer són aquelles que han servit per donar suport al trasllat urgent de persones que viuen a altres residències per raó de la crisi sanitària, com congestió de residències, dificultats estructurals per fer aïllaments, o d'altres. Ja fa setmanes que a la residència no hi ha cap persona que ocupi una d'aquestes places. 

A mitjans d'octubre del 2020, la Residència Sant Andreu de Manresa va ser desig­nada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies com un dels pocs centres de referència de la Regió Social de la Catalunya Central per acollir persones grans positives de Covid i procedents d'altres residències. El centre va ser escollit perquè es tracta d'un equipament remodelat fa poc i dotat d'infraestructures mèdi­ques i de recursos que l'han fet indispensable per atendre les persones afectades per la Covid-19. 

La Residència de Sant Andreu, amb una capacitat de 111 places, ha atès, durant aquest període, 40 persones procedents de residència, majoritàriament, i de domi­cilis, puntualment. Concretament, l'any 2020 va acollir 33 persones i aquest 2021, 7. 

Zona sectoritzada de la residència


Durant aquest període, les persones ateses amb Covid-19 s'han trobat en una zona sectoritzada de la residència (la Unitat de convivència 1B), i han estan degudament aïllades de la resta de persones que viuen al centre, que es trobaven en altres unitats de convivència. 

 

Participació