Parcir publicarà a la tardor una guia de mà del Camí Ignasià elaborada per Miguel Àngel Ramos

La publicació inclourà la narrativa que el mestre i esportista va escriure per a NacióManresa ampliada, amb informació pràctica de cada punt del recorregut

Miquel Àngel Ramos, amb el mallot i la bicicleta a punt de començar el Camí Ignasià
Miquel Àngel Ramos, amb el mallot i la bicicleta a punt de començar el Camí Ignasià | Arxiu particular
30 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:12h
El mestre i esportista Miquel Àngel Ramos Sanmi tornarà a fer aquest mes de juliol el Camí de Sant Ignasi des d'Aizpeitia fins a Manresa per actualitzar l'experiència i la informació pràctica de tot el recorregut de cara a completar la guia sobre el camí que veurà la llum el proper mes de novembre editada per Llibres Parcir.

La publicació constarà bàsicament de dues parts. La primera serà narrativa sobre l'experiència del mateix autor fent el Camí de Sant Ignasi, i recollirà el diari que va escriure fa tres estius al NacióManresa, quan va fer el recorregut a peu, i l'ampliarà amb les sensacions que visqui aquesta segona vegada, quan farà el trajecte en bicicleta.

Aquesta segona experiència del Camí de Sant Ignasi en bicicleta també tindrà la finalitat d'ampliar i actualitzar la informació pràctica que recollirà la guia. Allotjaments, gastronomia, punts d'interès, restauració i tot allò que pugui interessar a qui faci el recorregut. "Quan vaig fer per primera vegada el camí hi havia albergs i altres instal·lacions que estaven a mig fer, i la idea és poder recollir informació sobre el terreny perquè qui porti la guia a sobre pugui saber què trobarà i quins serveis podrà tenir a cada etapa", explica Ramos,

Una guia per portar a sobre
La voluntat tant de l'autor com de Llibres Parcir és que la guia tingui un disseny que permeti portar-la a sobre mentre es fa el Camí de Sant Ignasi. Per aquest motiu, a banda del text i de la informació, Llibres Parcir encarregarà un disseny exprés de la publicació i inclourà, també, mapes específicament elaborats per l'editorial Alpina, especialitzada en publicacions cartogràfiques.

Inicialment la guia es publicarà en català sobre una tirada per decidir entre 500 i 1.000 exemplars, i encara té alguns serrells per concretar com l'autoria del pròleg. Més endavant s'estudiarà la seva publicació en castellà per als peregrins d'altres punts de la península.