Avinyó mostrarà divendres i dissabte els dotze espectacles del Festival Test

Els responsables de la programació de la resta de municipis assistiran per escollir les obres que s'interpretaran als seus espais

«Wiwbak» serà el primer espectacle que es representarà al Festival Test de 2021
«Wiwbak» serà el primer espectacle que es representarà al Festival Test de 2021 | Testimoni Escènic
Redacció
29 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:21h
Avinyó torna a ser la població encarregada d'encapçalar el Test, Festival de la xarxa Testimoni Escènic, amb el gruix de tota la programació, un total de dotze espectacles que es podran veure entre el divendres 2 i el dissabte 3 de juliol. Els responsables de la programació de la resta de municipis també hi assistiran per tal d'escollir les obres que es programaran a l'octubre i novembre als seus respectius espais.

En aquesta edició, i per tal d'adequar-se a la normativa actual d'aforaments i distàncies, s'ha cercat un nou emplaçament a Avinyó que permetrà comptar amb espais més grans i algun a l'exterior, i que permetran recuperar la mobilitat dels grups de públic d'un espai a l'altre per a poder veure la totalitat d'espectacles.

El divendres 2 de juliol la programació serà a les 10 del vespre al teatre El Catalunya i es comptarà amb tres companyies programades consecutivament. I el dissabte 3 es podran veure les nou companyies restants programades en tres blocs des d'1/4 de 6 de la tarda fins a les 11 de la nit. En aquesta jornada, cada companyia realitzarà tres passis de l'espectacle, i el públic serà dividit en tres grups que voltaran pels diversos espais i podran veure la totalitat dels espectacles. 

El Festival en xarxa Test continuarà durant els mesos d'octubre i novembre a la resta dels dotze municipis que conformen la xarxa. En aquest cas, de la programació d'Avinyó, acolliran de tres a cinc espectacles per municipi i aquests conformaran una programació que es desplegarà durant un matí o una tarda per diversos espais de les poblacions.

Aquesta edició del Festival Test té un pressupost total de 30.000 euros. Està finançat pels Ajuntaments que acullen els espectacles i rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages. 

Apropar nous llenguatges i formats escènics
El Festival Test neix, entre d'altres motius, per l'interès que provoquen al jurat (conformat per regidors i tècnics de diversos municipis) d'algunes de les propostes presentades a les convocatòries de Testimoni Escènic i que degut a la seva curta durada, o singularitat de l'espectacle, no es contemplava l'opció d'incloure-les en una programació habitual. Es va apostar per aquest format de Festival que permet agrupar alguns d'aquests tipus d'espectacles, i així conformar una programació singular a diversos municipis de la Catalunya Central. 
 

Programació del Test 2021 by La muntanya russa on Scribd