Exposició

La Casa Lluvià estrena «Voluntat i Mirada», una exposició fotogràfica dels interns de Lledoners

La mostra, dirigida per l'artista Maria Vernet, s'inaugurarà dimecres a les 6 de la tarda, i es podrà visitar fins al 17 de juliol

per Redacció, 29 de juny de 2021 a les 17:33 |
Una de les fotografies de «Voluntat i Mirada» | CP Lledoners
La sala d'exposicions de la Casa Lluvià estrenarà aquest dimecres Voluntat i Mirada, una exposició fotogràfica dels interns que participen en el taller de fotografia del Centre Penitenciari els Lledoners, que imparteix Maria Vernet. L'acte d'inauguració tindrà lloc a les 6 de la tarda, amb l'assistència de la regidora d'Acció i Inclusió Social de l'Ajuntament de Manresa, Mariona Homs; la directora de Lledoners, Susana Gracia; la comissaria de la mostra, Maria Vernet; i els participants del taller.

El Taller de Fotografia de Lledoners és una de les activitats artístiques opcionals que ofereix el centre penitenciari als seus interns. Acompanyats per una professional de la fotografia, els participants del taller aprenen diferents tècniques fotogràfiques a mesura que creen conjuntament una obra comuna. En aquesta edició del curs (estiu 2019 – estiu 2020), les propostes han girat entorn del retrat. A partir d'aquí, els interns han treballat tècniques digitals, analògiques i lumíniques com ara la llarga exposició, el retoc digital o la cianotípia, un tipus de revelat al sol que es podrà veure aplicat sobre llençols del Centre Penitenciari. L'exposició vol mostrar el valor d'aquest aprenentatge i possibilitar el vincle cultural amb l'exterior, necessari en ambdues direccions.


Una exposició de retrat fotogràfic


Voluntat i Mirada és un recull dels projectes fets pels participants, entorn la mirada i la voluntat. S'ha treballat el retrat lliurement, amb poques premisses bàsiques –algunes conceptuals i altres tècniques o estètiques- que servien com a excusa per aprendre tècniques fotogràfiques per finalment realitzar una obra comuna. Els protagonistes i realitzadors han estat els vint-i-dos interns del mòdul 2.


L'exposició es pot visitar fins al 17 de juliol, de dimecres a dissabte, de 17.30 a 20.30 h.

 

Participació