«Botellons» de més de 500 joves provoquen tres nits de caos durant la Festa Major de Sant Joan

L'Ajuntament denuncia que la Policia Local es va veure superada i agredida mentre es reproduïen baralles, robatoris i destrosses per tot el municipi

Destrosses a ordinadors de l'Escola Ametllers durant la Festa Major de Sant Joan
Destrosses a ordinadors de l'Escola Ametllers durant la Festa Major de Sant Joan | PLSJV
Redacció
29 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:18h
Sant Joan de Vilatorrada va viure tres nits de caos en forma d'aldarulls i incivisme les nits del 23, 24 i 25 de juny, durant la Festa Major del municipi segons la denúncia pública que ha fet l'Ajuntament en la seva pàgina web i a través de les seves xarxes socials.

Més de 500 joves de poblacions veïnes es van concentrar dispersos per molts punts del municipi per fer botelló i van provocar baralles, danys al mobiliari i robatoris amb intimidació i contra la propietat. La Policia Local, amb tres patrulles en el torn de nit, va quedar totalment desbordada per la gran quantitat d’incidents i els Mossos d'Esquadra tampoc no van poder donar suport a l'acció policial perquè es trobaven de servei en altres municipis, segons exposa el comunicat municipal.

En una sola nit es van rebre més de 100 trucades requerint la presència policial, les quals van ser ateses per ordre de prioritat, però van quedar molts serveis sense poder ser atesos degut a la gran demanda de situacions a tractar.

La Policia Local va procedir a la detenció de dos individus per robatoris amb violència i intimidació. Aquests actuaven assaltant altres joves a punta de navalla, robant-los els diners i els telèfons mòbils. També es van denunciar administrativament diverses persones que van intervenir baralles tumultuàries en diversos punts de la població, una d'elles amb llançament de cadires d'una terrassa i barres de ferro.

Els actes incívics es van repetir amb grups de joves dispersos per la població fent botelló i provocant molèsties veïnals, joves que aprofitant la superioritat en número vers la policia van llançar-los objectes i propinar insults tot aprofitant l‘orografia del terreny (escales i rampes d'accés de la zona fira i cementeri a la zona de l'Escola de Música i Espai Jove), per posar en perill la integritat dels agents. Altres van marxar dels bars situats a l'Avinguda Torrent del Canigó sense pagar.

A l'Avinguda Montserrat van rebentar les persianes de mitja dotzena de comerços provocant danys importants. Van atendre l'alarma de robatori de l'Escola Ametllers, on van entrar per robar ordinadors i van provocar danys.

Fins i tot els tècnics del SEM van requerir auxili quan es l'ambulància que conduïen es va veure rodejada de joves que la colpejaven i la sacsejaven.

La Policia Local lamenta els fets i l'Ajuntament els felicita la feina
El cap del departament de Policia Local, en representació de tots els agents, lamenta els fets succeïts i posa de manifest la impotència per no poder atendre i resoldre tots els requeriments d'aquestes nits; i anima als ciutadans afectats a que presentin la corresponent denúncia com a víctimes de furts, robatoris i pels danys. D'aquesta manera podran continuar treballant i investigant per poder identificar als autors.

D'altra banda, la Policia Local ha realitzat diligències policials informatives per un presumpte delicte de desordres públics, les quals han estat derivades al cos de Mossos d'Esquadra perquè les investiguin, ja que creuen que existeix un patró concret d'un grup de joves d'altres poblacions que es dediquen a visitar les festes majors dels pobles per cometre actes delictius i vandàlics. La Policia Local ha detectat i identificat una trentena d'aquests joves.

L'equip de govern manifesta i dona el seu suport a la tasca duta a terme per la Policia Local i els feliciten per la dedicació i professionalitat demostrada. Cal recordar que la policia ha d'actuar sempre dintre dels paràmetres de proporcionalitat, congruència i oportunitat en defensa dels drets i llibertats de la ciutadania, vetllant sempre per la seva seguretat.