Uns 450 inscrits participaran al Campionat Europeu de Màgia de Manresa

El públic del Kursaal podrà gaudir d'una Gala Internacional de Màgia d'Escena el diumenge

Manresa acull el Campionat Europeu de Màgia
Manresa acull el Campionat Europeu de Màgia | MEES
Redacció
29 de juny del 2021
Actualitzat a les 15:42h
Manresa acollirà a partir d'aquest dimecres, 30 de juny, i fins al diumenge, 4 de juliol, el IV Campionat Europeu de Màgia – FISM-ECManresa, amb la participació de gairebé 450 inscrits d'arreu del món. Les previsions inicials voltaven els 800, però les mesures d'aforaments restringits per la Covid-19 han obligat a reduir la participació. Els FISM Europeus són uns esdeveniments periòdics (cada 3 anys i un any abans del Campionat Mundial) que inclouen, a part del concurs europeu de màgia que és el gran protagonista –al qual participaran 74 mags a Manresa-, gales màgiques, fira màgica i conferències.

Aquests certàmens donen visibilitat a la ciutat amfitriona. Els anteriors Campionats Europeus s'han celebrat a Blackpool i a Marsella, els grans premis, primers i segons classificats, tenen plaça assegurada al Campionat Mundial de Màgia.

Activitats
Dins de les activitats que engloben el Campionat cal destacar la més important, el Concurs, en què una sèrie de mags avalats pels Presidents de les associacions membres de la FISM, intenten conquerir el guardó mes alt: El Gran Premi o els premis per especialitats (Cartomàgia, micromàgia, màgia general, manipulació, mentalisme, màgia de saló, màgia còmica, etc.). Paral·lelament, dins del Campionat i només per als inscrits, s'imparteixen conferències, workshops a càrrec de figures internacionals de l'il·lusionisme. 

Les Gales previstes que composen el Campionat són: Gala Inaugural de dimecres 30 de juny (12 h) al teatre Conservatori, Gala de Màgia d'Aprop l'1 de juliol (20 h) al Conservatori, Gala Internacional d'Escena el 3 de juliol (20 h) a la sala gran del Kursaal (que és la que es repetirà diumenge a les 18 h a la sala gran del Kursaal) i la Gala de Premiats i Cloenda el 4 de juliol (12 h) a la sala gran del Kursaal.

Gala Internacional de Màgia d'Escena el 4 de juliol al Kursaal
La sala gran del Kursaal acollirà aquest diumenge 4 de juliol a les 18 h la Gala Internacional de Màgia d'Escena, l'única gala oberta al públic en general. Comptarà amb els mags internacionals més destacats de la màgia d'escena, presentada pel mag alemany Topas, hi prendran part Adrian Soler, Nikolai Striebel, Kenris Murat, Celia Muñoz (guanyadora del programa Got Talent 2021), Joaana Felicitas, Niek Takens, Natalie & Eli, Miguel Muñoz (actual campió mundial).

Les entrades es poden comprar a la web del Kursaal i a les taquilles. Tenen un preu de 15 euros, 12 amb descomptes i de 10 euros per als menors de 12 anys.

Manresa, ciutat de Màgia
L'elecció de Manresa es va fer durant l'Assemblea de la FISM Europe (Fédérarion Internationale de Sociétés Magiques), celebrada a Blackpool aquest febrer de 2017, i gairebé per unanimitat de tots els Presidents europeus. L'organització del IV Campionat Europeu es va adjudicar la candidatura presentada per l'Associació Geni (Cercle SEI de Manresa, que des de fa 8 anys organitza a Manresa la Nit dels Genis al Teatre Kursaal), que comptava amb el suport de MEES i el Galliner

Del 29-30 de juny i l'1 i 2 de juliol del 2017, la ciutat de Manresa ja va acollir el 35è Congreso Mágico Nacional amb la participació de més de 500 mags de tot l'Estat.