L'administrador de Manresa Segura deixa la seva responsabilitat i s'aparta del grup «per motius personals»

El grup, que ha arribat a tenir 1.800 subscriptors, havia proposat crear escamots urbans sense massa èxit i havia acumulat comentaris racistes a les seves xarxes

Imatge d'arxiu d'una convocatòria de Manresa Segura
Imatge d'arxiu d'una convocatòria de Manresa Segura | Pere Fontanals
29 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:52h
El creador i administrador de Manresa Segura, Xavier Bayona, ha anunciat al grup de Whatsapp i al seu canal de Facebook que deixa la seva responsabilitat al capdavant del grup i s'aparta del seu dia a dia "per motius personals".

El grup, que es va crear ara farà un any i que ha arribat a tenir 1.800 subscriptors a les seves xarxes socials, va néixer per "combatre" la percepció d'inseguretat que tenia als carrers de la ciutat, però de seguida va ser vist amb molt recel tant des de l'Ajuntament, com des del Col·legi d'Advocats o la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, que temien que les seves propostes de vigilància ciutadana, pogués incórrer en "errors de judici" o en "un risc no controlat" per a les pròpies persones que vigilen.

El grup fins i tot va arribar a proposar la creació d'escamots urbans, sense massa èxit, i des d'un primer moment va aixecar sospites de racisme per la relació de Bayona amb formacions de l'extrema dreta. Malgrat que el creador del grup va assegurar als mitjans que qualsevol persona que fes un comentari racista a la xarxa del grup seria expulsada, els apunts d'aquesta condició són molt freqüents en la seva pàgina de Facebook, algun d'ells escrits pel propi Bayona, que ha realitzat acusacions gravíssimes sense contrastar.

S'aparta del seu dia a dia
Ara, davant la intensificació de les sospites sobre l'objectiu real de Manresa Segura més enllà de la seguretat ciutadana creixen, Bayona ha anunciat que deixa l'administració del grup i s'aparta del seu dia a dia per "motius personals" i en cap cas "per covardia". Aquesta decisió, segons diu en el seu missatge de comiat, no és per sempre, però igualment deixa la gestió dels comptes, sobretot a Facebook i a Whatsapp, a persones de la seva "confiança".

Durant aquest any al capdavant del grup, Bayona ha assegurat que ha mantingut reunions amb responsables polítics i policials de la ciutat per traslladar-los la seva "preocupació" per l'augment de la delinqüència -augment no real segons els informes anuals de Mossos d'Esquadra- i de les ocupacions.