La plataforma denuncia «coaccions» de l'Ajuntament per a la millora de la residència de la Font

Assegura que el govern els ha dit que no hi haurà millora dels jardins si no s'accepta l'enllaç que proposen amb l'avinguda dels Països Catalans

Manifestació per salvar el jardí de la residència de la Font
Manifestació per salvar el jardí de la residència de la Font | Pere Fontanals
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 20:20h
La Plataforma dels pensionistes, el Casal de la Gent Gran de La Font dels Capellans i la Federació d'AAVV han mobilitzat aquest dilluns una seixantena de persones a la manifestació que han convocat per protestar contra el traçat del nou vial que enllaçarà el barri de la Font amb el nou tram de l'avinguda dels Països Catalans "que escapçarà el jardí de la residència i la convertirà en una illa amb trànsit de cotxes pels quatre cantons".

Durant la lectura del manifest, Víctor Feliu, de la plataforma, ha denunciat que el govern municipal els ha instat a "acceptar el traçat de l'enllaç per evitar perdre la inversió de millora als jardins de la residència". "Això, al nostre mode de veure és una coacció", ha assegurat. Segons ha explicat, és Territori qui, quan faci l'enllaç, executarà les millores, "de manera que si no s'accepta l'actuació, no es podrà exigir l'ampliació del jardí per la part posterior".

Una seixantena de persones, "malgrat la coincidència amb el futbol i l'arribada de l'estiu" s'han manifestat entre la plaça de la Pau i la residència en un trajecte que no arriba als 200 metres, per simbolitzar el rebuig a l'actuació planificada. "El govern tirarà endavant les obres, sí o sí, tal i com les té planificades i sense tenir en compte l'opinió dels veïns ni dels residents", ha explicat Feliu, "així ens ho han traslladat aquest dilluns al matí en una reunió telemàtica que hem tingut". "Nosaltres demanem una consulta popular, però no volen".

El barri del Xup i l'oposició, també hi han estat
A la manifestació també s'hi ha incorporat una capçalera de veïns del Xup que reclamen la construcció de la seva residència al barri. Entre els assistents a l'acte també hi havia el portaveu del PSC, Felip González, i la portaveu de Fem Manresa, Roser Alegre.