Nit de Sant Joan

Nit de Sant Joan tranquil·la al Bages i el Moianès

Els serveis d'emergències no han hagut cap intervenció important entre les dues comarques

per Pere Fontanals, Manresa, Catalunya | 24 de juny de 2021 a les 19:12 |
Restes de petards a la plaça Major de Manresa | Pere Fontanals
Els Bombers de la Generalitat han atès 763 avisos entre les 8 del vespre de dimecres i les 8 del matí d'aquest dijous a tot Catalunya. Des de la mitjanit, se n'han atès 464, la majoria, per sufocar incendis de contenidors, papereres i mobiliari urbà divers. També des de la mitjanit fins a les 8 del matí s'han hagut de sufocar 112 petits incendis de vegetació.

A nivell del Bages i el Moianès, les intervencions han estat mínimes, incendis en contenidors, papereres i mobiliari urbà. El número més important de sortides, com és habitual, s'han concentrat a les comarques de l'àrea metropolitana. Al Baix Llobregat, amb 112 avisos, és on més s'hi ha hagut de treballar, seguit del Barcelonès (103), el Maresme (79), el Vallès Occidental (90) i el Vallès Oriental (65).


Incendi important al Baix Llobregat


De la nit de Sant Joan, només destaca un incendi de bales de paper i cartró en una planta de reciclatge de Sant Feliu de Llobregat (Riera de la Salut). El foc també ha afectat 400 metres quadrats. Els Bombers de la Generalitat, que hi ha destinat 11 dotacions terrestres, han estat alertats del servei a les 01.55h i han extingit el foc a les 05.03h.


A les 00.16, s'ha rebut l'avís d'un incendi de piles de paper premsat a una fàbrica de cartró a Palau-Solità i Plegamans (avinguda Diagonal). Hi han treballat 10 dotacions. Els Bombers han assegurat que el material no afectat pel foc no cremés, han fet extinció amb aigua i s'han estovat les piles de paper cremades amb l'ajut de la maquinària de la pròpia empresa.

També al Vallès Occidental, aquesta vegada a Terrassa, han cremat quatre vehicles a resultes de focs de contenidors. Al carrer de Roc Blanc (02.41 h) han cremat quatre contenidors amb flames altes que finalment han afectat un vehicle proper. A les 02.54h entrava una alerta similar al carrer de Morella, amb el resultat de dos vehicles afectats pel foc, i una altra a les 03.22 al carrer Sicília, amb el resultat de tres contenidors i un vehicle cremats.

A Vic, un vehicle ha cremat totalment i les flames han afectat una façana al carrer de Molí d'en Saborit (avís 02.32 h).


A Palafolls (Maresme) ha cremat una banyera d'hidromassatge en un habitatge del carrer de la Roureda (avís 04.24 h). A l'habitatge hi havia diverses persones que, en arribar cinc dotacions de bombers, ja havien fet extinció de l'incendi; i han estat requerits per sortir de l'habitatge mentre es feien tasques de ventilació i revisió de la instal·lació amb càmera tèrmica, perquè no hi quedessin punts calents. Tots els implicats han resultat il·lesos.

A Cassà de la Selva (Gironès) un incendi de contenidors ha afectat la façana i les persianes d'un centre de rehabilitació situat al carrer del Suro (avís  00.01h).

 

Participació