La Flama del Canigó enllaça Manresa amb més de 3.000 punts dels Països Catalans

El filòleg Jordi Badia i Pujol ha fet la lectura del missatge d'enguany, de l'activista nord-catalana Daniela Grau

La Flama del Canigó, al peveter habilitat a la plaça Major de Manresa
La Flama del Canigó, al peveter habilitat a la plaça Major de Manresa | Pere Fontanals
23 de juny del 2021
Actualitzat a les 21:20h
La Flama del Canigó ja uneix Manresa a més de 3.000 municipis i barris dels Països Catalans que aquesta revetlla de Sant Joan han rebut en el seu peveter la flama que es renova al Canigó, i centenars de voluntaris i equips de foc, amb l'ajuda dels Agents Rurals, la distribueixen a tots els racons d'arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d'anar encenent les fogueres de la nit de Sant Joan.

La Flama ha arribat puntual a la Muralla de Sant Domènec, des d'on ha enfilat la via fins arribar a la seu d'Òmnium Bages-Moianès al carrer Sobrerroca, on ha estat custodiada fins al moment de l'encesa del peveter a la plaça Major, on ha arribat amb una Senyera que ha estat plantada al seu costat.

En un acte presentat per la periodista de NacióManresa, Aina Font Torra, el filòleg Jordi Badia i Pujol ha fet la lectura del missatge d'enguany, de l'activista nord-catalana Daniela Grau, que reivindica "el que som i el que volem, els Països Catalans, una nació en marxa amb diferents ritmes i un mateix objectiu. Els drets i les llibertats de les nacions lliures i independents".

La coral Refilets ha interpretat Muntanyes del Canigó i altres cançons populars i ha finalitzat amb Els Segadors. L'acte ha continuat amb la interpretació de danses populars catalanes i música en directe.
 

L'escenari, amb la Flama del Canigó a la seva esquerra. Foto: Pere Fontanals