Atletisme

El director esportiu de l'Avinent Manresa, Joan Lleonart, millor entrenador d'Espanya 2020

La Reial Federació Espanyola d'Atletisme ha anunciat els guardonats aquest dimecres

per Redacció, 23 de juny de 2021 a les 14:15 |
Joan Lleonart en una foto d'arxiu amb Marina Guerrero | CAM
El director esportiu de l'Avinent Manresa, Joan Lleonart, ha estat escollit per la Reial Federació Espanyola d'Atletisme com el millor entrenador de l'Estat durant l'any 2020. La Reial Federació Espanyola d'Atletisme ha fet públic aquest dimecres la llista de guardonats a la Gala dels Premis RFEA 2020 que es viurà dijous a partir de 2/4 de 9 del vespre al Poliesportiu Felipe Reyes de Getafe, seu on es disputaran els Campionats d'Espanya Absoluts 2021 durant tot el cap de setmana. 

El director esportiu de l'Avinent Manresa, que suma vint-i-nou exercicis esportius com a entrenador, rebrà aquesta alta distinció federativa desprès de brodar un 2020 antològic amb la seva millor deixeble entre el seu grup d'entrenament, la banyolina Esther Guerrero (New Balance Team). En el 2020 post-confinament, l'atleta va establir la millor marca espanyola dels 2.000 metres llisos a Olot, va conquerir el doblet en 800 i 1,500 metres al Campionat d'Espanya Absolut que es va viure a l'Estadi Vallehermoso de Madrid amb una diferència de 8 minuts entre les dues finals, i va aconseguir baixar dels 2 minuts en els 800 metres llisos a la Diamond de Doha, on va marcar uns excelents 1'59"22. Tot això, amb la complicada situació que es va viure en el 2020.

 
Serà el tercer entrenador català que rep aquest reconeixement. El gran Gregorio Rojo -entrenador de Jose Manuel Abascal i Reyes Estévez- el va tenir el 1995 i 1998. I Miguel Escalona -entrenador de Natalia Rodriguez- el va rebre el 2009. 


Queda per decidir qui serà la millor atleta del 2020, que es farà públic durant la mateixa Gala. Esther Guerrero, la tanquista Teresa Errandonea i la obstaculista Irene Sánchez Escribano són les tres finalistes en l'apartat femení. 

 

Participació