L'acusat principal del segrest i violació d'una manresana a Centelles es declara innocent

Dos dels cinc acusats en el judici que ha començat aquest dimecres són de Manresa

ACN
10 de febrer del 2010
Un dels detinguts, arribant als jutjats de Vic.
Un dels detinguts, arribant als jutjats de Vic. | Adrià Costa

Un dels detinguts arribant al jutjat de Vic. Adrià Costa

Pascual Jiménez, el principal acusat en el judici pel segrest d'una jove d'ètnia gitana que va ser retinguda per una família a Centelles ha negat aquest dimecres que la violés i ha assenyalat el seu germà com a autor de les pallisses i el captiveri. Segons la fiscalia, la víctima, Dolores Ortiz, va ser segrestada per la família de Pascual perquè va negar-se a iniciar una relació sentimental amb aquest. Durant tres setmanes van retenir-la lligada, van agredir-la repetidament i Pascual va violar-la en diverses ocasions. Dolores va ser alliberada per la policia el 4 de juliol de 2008 i els cinc processats han estat a la presó des de llavors.

Pascual s'enfronta a una pena de 30 anys de presó.Pascual Jiménez ha responsabilitzat el seu germà gran, Juan, del segrest i agressions que durant tres setmanes va patir Dolores. Malgrat assegurar que "no té por de ningú" ha subratllat que Juan "va amb navalles a tot arreu" i, en veure el que li passava a Dolores, no va atrevir-se a denunciar els fets. Juan, per la seva part, nega totes les acusacions.

Els fets, segons relata la fiscalia, van tenir lloc quan Juan Esquirol va tallar la seva relació sentimental amb la víctima Dolores Ortiz i en va iniciar una altra amb Jessica Guijarro. Llavors Dolores va ser obligada a començar una relació amb el germà petit de Juan, Pascual Jiménez. Dolores va ser obligada a viure en una caseta situada en una zona boscosa prop del cementiri del municipi de Centelles.

Dolores, que no va acceptar la nova parella, va ser retinguda contra la seva voluntat en aquesta caseta durant tres setmanes per tots els processats. La mantenien lligada de peus i mans amb una cadena de gos. Els segrestadors van colpejar-la repetidament i durant el captiveri pràcticament no van alimentar-la. Jessica, la nova xicota de Juan, va arribar a donar-li cosses al cap, els dos germans van propinar-li habitualment cops de puny a la cara i van punxar-la amb una navalla repetidament a les cames. La mare dels dos agressors també va bufetejar-la en diverses ocasions.

L'acusació sosté que Pascual Jiménez va aprofitar aquesta situació d'indefensió que patia Dolores per violar-la vaginalment en repetides ocasions. Un fet que Pascual ha negat assegurant que la víctima "havia estat xicota del seu germà" i ell no podia "tenir relacions sexuals amb una exparella" del seu germà.

El segrest i les pallisses rebudes va provocar en Dolores edemes cranials, edema nassal, contusions a les cames i l'esquena, ulceres a la pell, hematomes en les espatlles i talls provocats per incisions en totes les extremitats. La víctima va necessitar 90 dies per restablir-se de les seves ferides i va requerir, a més, atenció psicològica.

Als processats Pascual Esquirol Jiménez, Juan Esquirol Jiménez, Jessica Guijarro Valdés, Adelina Jiménez Aguilar i Juan Gabriel Bagan Iniesta, se'ls imputen delictes per detenció il·legal, lesions, contra la integritat moral. Sobre el germà petit Pascual recau, a més, un delicte continuat d'agressió sexual.

- Més informació del cas (Osona.com)
- Notícies publicades (Osona.com)