Col·lectius de tot Catalunya organitzen la manifestació de l'Orgull dissabte a Manresa

Sortirà a les 7 de la tarda de la plaça Sant Domènec i acabarà amb sopar i Dj a l'Ateneu la Sèquia

Imatge d'arxiu de la marxa de l'Orgull 2020 a Barcelona
Imatge d'arxiu de la marxa de l'Orgull 2020 a Barcelona | ACN
Pere Fontanals
23 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:44h
L'Aldarull del Bages, Esgarriades d'Osona i el Lluçanès, La Cugula del Solsonès, Voliaina del Pallars i Triangle de Navàs, han convocat per al proper dissabte a Manresa la manifestació unitària de l'Orgull sota el lema Teixim xarxa, plantem cara.

La manifestació partirà a les 7 de la tarda de la plaça Sant Domènec i finalitzarà al vespre amb un sopar i la música Djs a l'Ateneu Popular la Sèquia. Els col·lectius, que formen part de la Xarxa Dissident Descentralitzada demanen als assistents responsabilitat amb les mesures anti-covid.

Pujada preocupant de les agressions LGBTIQfòbiques
En el manifest, els col·lectius denuncien, sobretot, el pinkwashing descarat de diverses institucions i partit polítics, la pujada preocupant d'agressions LGBTIQfòbiques que tenen lloc a la ruralitat, la descentralització de serveis integrals i serveis especialitzats en salut sexual i reproductiva, i com ha afectat en especial la Covid-19 a la gent del col·lectiu.

Dos anys sense manifestació de l'Orgull a Manresa
El Bages ha commemorat el Dia de l'Orgull cada any amb activitats diverses organitzades des de les institucions, però fa dos anys que no ho fa amb una manifestació popular no institucionalitzada.