El comitè de Dayco reclama a la multinacional que prejubili els treballadors a partir dels 52 anys

Aquest dimarts es reuneixen a Treball amb l'empresa en l'acte de mediació abans de l'aplicació del tancament

Treballadors de Dayco davant d'Inspecció de Treball, a Barcelona
Treballadors de Dayco davant d'Inspecció de Treball, a Barcelona | CGT
Redacció
22 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:51h
El comitè de Dayco, que aquest dimarts al matí s'ha reunit amb la direcció de la multinacional a Torroella de Baix i a la tarda té la trobada de mediació a Treball a Barcelona, reclama que els treballadors a partir de 52 anys puguin accedir a les prejubilacions, o sigui al conveni especial amb la Seguridad Social que per llei s'ha d'aplicar a partir dels 55, degut a l'avançada de la plantilla.

La llei diu que, amb el tancament, l'empresa ha de pagar el conveni especial de la Seguretat Social als treballadors a partir dels 55 anys i fins als 61. El comitè ha demanat també "una sortida digna" per als treballadors que no arriben a aquesta edat. L'empresa, però, no ha considerat la petició dels representants dels treballadors, segons ha fet públic el comitè.

Inicialment, en la reunió que ha tingut lloc a la seu bagenca de l'empresa, la direcció no ha modificat la seva postura i manté que l'única solució és l'acomiadament dels 71 treballadors que composen la plantilla. A la reunió de la tarda que se celebra a Inspecció de Treball, la plantilla ha arribat a Barcelona en un autobús amb la intenció de donar suport als negociadors i fer força davant els representants de la multinacional.

71 treballadors afectats
L'empresa, dedicada al sector de l'automoció, ha anunciat el seu tancament de cara al febrer i l'acomiadament de 71 empleats. Els motius que al·lega la companyia són productius i econòmics. En aquest sentit, l'empresa calcula unes pèrdues acumulades de 17 milions d'euros. De fet, la situació ja va comportar una reorganització interna l'any passat.

En canvi, els treballadors denuncien que Dayco vol deslocalitzar la producció. Per això mateix, aquest dilluns van tallar la carretera BV-4512 com a protesta per l'anunci de tancament de la planta de Sant Fruitós de Bages.