Hi Érem Totes aconsegueix l'objectiu d'omplir de gent les jornades antirepresives

La plataforma inicia un micromecenatge per fer front als costos judicials del procés de les 10 imputades per la vaga feminista del 8-M de 2019

La Plaça Europa de Manresa es va omplir de música diumenge
La Plaça Europa de Manresa es va omplir de música diumenge | HÉT
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 17:23h
Les jornades antirepresives organitzades per la plataforma Hi Érem Totes aquest dissabte i diumenge van aconseguir l'objectiu de ser un èxit de públic en totes les seves propostes. Dissabte es van portar a terme activitats esportives amb tornejos de volei, bàsquet i futbol al Congost, i diumenge va ser el moment del missatge i la música.

Diumenge, la xerrada antirepressiva va comptar amb el cas de Marcel Absolució i la Norma Pedemonte d'Alerta Solidària. I després d'un vermut musical amb Dance Crasher i el dinar popular, a la tarda la plaça Europa va quedar petita amb els concerts de Ginestà i Anaïs Vila.

19 anys i mig de presó i 23.000 euros de multa
Deu dones del Bages i el Moianès s'enfronten a 19 anys i mig de presó i a 23.000 euros de multa per mobilitzar-se durant la vaga general del 8 de març de 2019. Des del grup de suport Hi érem totes s'ha engegat una campanya de micromecenatge a Tot Suma per col·laborar a fer front als costos repressius del cas. 

Durant la vaga general convocada el 8 de març de 2019, Manresa va ser un dels punts calents on es va desplegar un gran dispositiu de Mossos d'Esquadra amb la funció d'aturar els actes i accions de denúncia del feminisme organitzat.

Aquella jornada es va fer un tall de carretera a l'accés a l'empresa RM Trade, "coneguda a la comarca per explotar i precaritzar fins a l'extrem les dones que hi treballen"; es va aturar l'activitat de la Universitat FUB, per programar un examen el mateix dia de la vaga, i, finalment, es va assenyalar la Policia Nacional, com a un dels cossos responsables de la repressió de l'1 d'octubre de 2017 i de la persecució quotidiana a les persones migrades.

Es van produir més de 70 identificacions i multes. Ara la Fiscalia demana 19 anys i 6 mesos de presó i gairebé 23.000 euros de multa a 10 dones dels comitès feministes del Bages i del Moianès, sota els càrrecs de desordres públics, danys i atemptat a l'autoritat.

És per això que des del grup de suport de Hi Érem Totes s'ha impulsat una campanya de micromecenatge per poder fer front als costos repressius del cas. Es pot col·laborar fent aportacions des de 5 fins a 400 euros, amb recompenses del marxandatge propi del cas (bosses, samarretes i xapes), punts de llibre d'artistes locals, linogravat Estimar és un acte revolucionari (edició única amb lila) de Joan Turu, llibres de Tigre de Paper (Feminisme per al 99%, El patriarcat del salari i Maternitats en vaga), i un dinar per a 50 persones i una presentació del cas. Les aportacions es poden fer fins al 18 de juliol.