LaCrica celebrarà 10 anys de passió i divulgació circense amb una gran gala al Kursaal

Tindrà lloc el dissabte 10 de juliol al vespre i comptarà amb números de diverses disciplines com ara trapezi doble, corda, equilibris de mà a mà, clown o màstil xinès

LaCrica celebrarà el seu 10è aniversari amb una gala plena de circ a la sala gran del Kursaal
LaCrica celebrarà el seu 10è aniversari amb una gala plena de circ a la sala gran del Kursaal | MEES
NacióManresa
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 14:17h
La Sala Gran del Kursaal acollirà, el dissabte 10 de juliol a les a les vuit del vespre, la gala de celebració dels 10 anys de LaCrica, una de les escoles de circ de referència a nivell català que va ser fundada ni més ni menys que a Manresa. Amb la Catalunya Central com a àmbit principal d'educació, LaCrica ha format, en les diverses disciplines de circ, més de
2.500 alumnes d'entre 4 i 40 anys. Però no només això: a aquest nombre mil·lenari s'hi han d'afegir, també, els Tallers de Circ realitzats arreu del territori. Si els tenim en compte, la xifra creix fins a les 8.000 persones, entre infants, joves i adults.

A la gala de celebració del 10 de juliol, doncs, els i les espectadores podran gaudir de números de diferents disciplines com ara trapezi doble, corda, equilibris de mà a mà, clown o màstil xinès, que aniran a càrrec dels professors i professores actuals de LaCrica. 

L'espectacle, que també comptarà amb la presència de diversos artistes convidats, ja té les entrades a la venda. Tenen un preu de 12 euros (de 8€ per als menors de 12 anys) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal, per internet o una hora abans que comenci, també a les taquilles del teatre manresà. 

Centre de formació de referència a la Catalunya Central

La formació de circ a Catalunya té com a referent l'Ateneu Popular de 9 Barris, on des dels anys 80 s'ofereixen cursos regulars d'algunes disciplines de circ. L'any 1998 es crea la primera escola de circ, amb una formació complerta de les disciplines bàsiques: l'escola Rogelio Rivel. No és fins l’any 2007 aproximadament que es comença a descentralitzar l'oferta de formació de Barcelona capital  i comencen a crear-se centres de formació  arreu del territori com ara Tub d’assaig a Terrassa (2007), Cronopis a Mataró ( 2008), Circo Los a Sant Celoni (2010), La Circoteca a Valls (2012) 0 Saltimbanqui a Vilanova i la Geltrú (2014). LaCrica (2010) és l'escola de formació referent a la Catalunya Central.

A més a més de formació, des de LaCrica s'ha organitzat, en diverses ocasions, la Gala de Circ de la Festa Major de Manresa, amb artistes catalans i internacionals. Es tracta d'un espectacle que al llarg dels anys s'ha acabat transformant en el Festivalet de Circ, un cap de setmana farcit d'activitats de circ a Manresa que enguany tornarà els dies 3 i 4 de setembre al Kursaal i a l’Anònima.

El local de LaCrica a Manresa està ubicat a l'edifici del teatre Conservatori, a l'espai Sant Domènec, i el de Berga -obert el 2016- a l’antic cinema de la ciutat, dos espais amb molta història. La pandèmia va fer aturar-ne l'activitat formativa el març de 2020. El curs 2020-2021 es va iniciar amb restriccions i totes les mesures però el novembre es va haver de tornar a aturar l'activitat. Aquest estiu les propostes formatives tornaran amb les classes dels tallers d'estiu que tindran lloc durant la primera quinzena de juliol.