Educació

Sant Salvador destinarà més diners que mai en la compra de llibres escolars per a infants vulnerables

En concret, la partida econòmica creixerà 11.000 euros més

per NacióManresa, Sant Salvador de Guardiola | 21 de juny de 2021 a les 13:21 |
L'Ajuntament de Sant Salvador destinarà 11.000 euros més per ajudar a comprar llibres escolars | ACN
L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha aprovat una nova convocatòria per al curs 21-22 amb la finalitat d'ajudar a costejar el preu dels llibres escolars a totes aquelles famílies amb infants empadronats al municipi que ho necessitin. Aquesta iniciativa, que està destinada a nenes i nens que facin primària (de 1r a 6è), s'emmarca dins la convocatòria de subvencions per colònies i sortides escolars de primària i de secundària que ja fa anys que el consistori impulsa. D'aquesta manera, doncs, des de l'Ajuntament guardiolenc "contribuim a garantir el dret a l'educació igualitària"; un dret, diuen, que s'ha de vetllar més que mai, "sobretot arran de la crisi social i sanitària provocada per la pandèmia". 

Per poder fer front a aquests ajuts escolars, el consistori destinarà més recursos econòmics a aquesta convocatòria, ampliant-la amb fins a 11.000 euros més que en les anteriors "per poder fer front a la compra dels llibres en els percentatges indicats per a tots els alumnes de primària empadronats al nostre municipi", exposen des de l'equip de govern.


L'import de la subvenció podrà arribar fins al 90% del cost dels llibres del curs escolar de l'infant en funció dels ingressos de la seva unitat familiar. A més a més, en casos excepcionals i de necessitat econòmica -i a través del suport dels serveis socials  municipals- l'ajuda podrà arribar fins al 98% del cost total.

Presentació de sol·licituds fins al 28 de setembre


Les famílies que desitgin beneficiar-se d'aquesta ajuda podran presentar la sol·licitud fins al 28 de setembre. Ho podran fer de manera presencial (anant a l'ajuntament en horari d'oficines), o de forma telemàtica, entrant al web municipal

Amb la voluntat d'explicar i resoldre els dubtes que puguin sorgir, l'Ajuntament ha convocat una reunió informativa que tindrà lloc el 30 de juny a les set de la tarda al pàrquing del mateix edifici consistorial. "Si algú no pot assistir-hi, restarem a la seva disposició via telefònica o presencialment", assenyalen. 

 

Participació