​L'Ajuntament de Santpedor cedeix a Creu Roja Manresa material de l'antiga residència municipal

Es tracta, concretament, de 19 llits articulats i 17 matalassos de làtex

Santpedor cedeix a Creu Roja Manresa material de l'antiga residència municipal
Santpedor cedeix a Creu Roja Manresa material de l'antiga residència municipal | AjS
NacióManresa
21 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:47h
L'Ajuntament de Santpedor va aprovar, en el ple ordinari del mes d'abril i de manera unànime, la cessió gratuïta de 19 llits articulats i 17 matalassos de làtex a Creu Roja Manresa. Es tracta d'un material que es trobaven a l'antiga residència municipal Sant Josep, tancada des de l'any 2014, que ara tornarà a tenir utilitat: concretament, el faran servir les persones beneficiàries del Banc d'Ajudes Tècniques de l'entitat manresana.

Des que es va posar en marxa la residència municipal Can Jorba l'any 2014, que el material que hi havia a l'antiga residència va deixar d'usar-se. I és que la concessió administrativa exigia que l'empresa encarregada de la gestió de la nova residència aportés tot el material i l'equipament necessaris per a dur a terme l'activitat. Després de set anys en desús, l'Ajuntament s'ha posat a treballar per afavorir la reutilització d'aquest material i donar-li un ús social, posant-lo al servei de persones que el necessiten de forma totalment gratuïta.

La regidora d'Acció Social, Laura Tarradellas, explica que "feia temps que hi buscàvem la sortida més adequada i amb la posada en marxa del Banc d'Ajudes Tècniques de Creu Roja Manresa vam creure que seria la més adient perquè aquest material podrà arribar a les llars de persones que el necessitin per la seva dependència i tindrà el manteniment adequat". D'aquesta manera, diu, "podrà ser reutilitzat i així ajudar a més persones i famílies". 

L'objectiu del Banc d'Ajudes Tècniques de la Creu Roja, que engloba vint municipis del Bages, és recollir material de suport com cadires de rodes, caminadors, crosses, grues o llits articulats per a reutilitzar-los i fer-los arribar a les persones que ho necessiten de forma puntual i no hi tenen accés. El Banc d'Ajudes Tècniques vol promocionar i potenciar l'autonomia de les persones grans, de les que tenen una discapacitat i les que estan en situació de dependència, i al mateix temps, pretén afavorir la reutilització i el reciclatge de productes de suport, de manera que tinguin una vida més llarga i més útil.
Arxivat a