Acció Sindical Bages denuncia l'acomiadament d'una treballadora de l'Ajuntament de Sallent

Els sindicalistes retreuen que fos acomiada en plena pandèmia, mentre que des del consistori es desvinculen tots dos fets

Redacció
19 de juny del 2021
Actualitzat a les 18:59h
Residència municipal Sant Bernat de Sallent
Residència municipal Sant Bernat de Sallent | GSV
El sindicat d'arrel comarcal Acció Sindical Bages ha fet pública l'existència d'un conflicte laboral amb l'Ajuntament de Sallent, on una dona que treballava com a cuinera a la residència municipal Sant Bernat va ser acomiadada el juny de l'any passat. 

La treballadora tenia un contracte de relleu per cobrir la jubilació parcial d'una altra treballadora de la residència, que s'havia d'allargar fins el mes de juny de 2021. No obstant això, l'Ajuntament va decidir rescindir aquest contracte l'estiu passat de forma unilateral. Des del Sindicat constaten que "és un fet especialment preocupant que una administració pública decideixi deixar una treballadora al carrer en un context de plena inestabilitat econòmica fruit de la pandèmia de la Covid-19". 

Des del consistori s'explica que la finalització del contracte de relleu en qüestió va ser conseqüència de la jubilació total de la treballadora titular de la plaça. Per tant, "la finalització d’aquest contracte de treball està completament desvinculada de la situació de pandèmia". Tanmateix, el procés es troba en seu judicial, i "s’estarà al resultat de la decisió que en resulti".

La Residència Municipal Sant Bernat és un centre de titularitat i gestió pública en mans de l'Ajuntament de Sallent, que des de les passades eleccions municipals de 2019 està governat per ERC amb l'alcalde Oriol Ribalta al capdavant, malgrat la relació laboral de la cuinera s'havia iniciat la passada legislatura amb un govern de Junts per Sallent. "És totalment incomprensible que el govern d'ERC, a qui se li pressuposa una major sensibilitat respecte als problemes de la classe treballadora, actuï d'aquesta manera" lamenten els sindicalistes, que informen que arrel d'aquest cas estan tenint coneixement d'altres situacions de vulneració de drets laborals vinculades amb el mateix Ajuntament i que ara mateix estant estudiant. 

Acció Sindical Bages comunica que el cas ja es troba denunciat per la via judicial i anuncia una mobilització pel proper dimarts 22 de juny a les 8 del vespre a les portes de l'Ajuntament de Sallent per exigir la immediata readmissió de la treballadora. Segons comenten a aquest mitjà, "la nostra companya necessita posar solució a aquest problema ara, no podem doblegar-nos als ritmes judicials". I afegeixen "exigim que recuperi la seva feina i la compensació de tots aquests mesos de malestar, perquè és el mínim exigible per a que es faci justícia".