Empresa

DEM incorpora una MMC de control tridimensional única al Bages

Amb aquesta important inversió, l'empresa bagenca que es dedica a donar solucions al sector de l'automoció, podrà accedir a nous sectors

per Redacció, 19 de juny de 2021 a les 13:52 |
Nova MMC que ha incorporat DEM | HMI
L'empresa santfruitosenca DEM ha realitzat una important inversió i ha adquirit una màquina de medició per coordenades (MMC) de la multinacional Hexagon. Es tracta d'una màquina de control dimensional model GLOBAL 12.30.10 amb un recorregut de fins a 3 metres de llargada, fet que la converteix en una instal·lació única a la comarca del Bages. La MMC GLOBAL de Hexagon és el model líder mundial en sistemes de medició tridimensional i s'aplica en els laboratoris i sales de control de qualitat dels fabricants més importants de tot el món.

El gerent de l'àrea d'enginyeria, Ivan Domínguez, explica que han fet aquesta inversió per "poder garantir un control de qualitat satisfactori als nous productes que es fabricaran a DEM, donat que alguns s'aproximen als dos metres de longitud". Domínguez explica que "aquesta adquisició forma part d'un projecte molt important per DEM i que gira al voltant de la fabricació de nous productes per a nous sectors, com per exemple el sector de l'energia. A banda d'aquesta inversió, també s'ha adquirit un centre de mecanitzat de 5 eixos amb una bancada útil de 3000x800mm, que ens permetrà produir aquestes peces amb la qualitat requerida". 


La flexibilitat del sistema d'aquesta MMC la fan excel·lent per a una àmplia gamma de tecnologies, i el programari d'Hexagon permet incrementar l'eficiència in-line davant qualsevol requeriment d'evolució en el futur. "La garantia de fer la feina ben feta en aquests nous sectors ens ha de permetre accedir a noves oportunitats i projectes, ja que el fet de poder garantir el control de peces d'una mida tan considerable amb aquesta precisió ens permetrà fer més gran el nostre ventall de productes", assegura Domínguez. 

DEM recentment ha complert 25 anys de trajectòria empresarial, compta amb una plantilla de 85 persones, de les quals 10 són a la planta de l'empresa a Puebla (Mèxic), i es dedica principalment a donar solucions al sector de l'automoció al voltant de la soldadura per resistència, mecanitzant productes de precisió amb aliatges de coure i alumini, a banda d'oferir serveis d'enginyeria en el mateix sector.

 

Participació