Procés Català

Demanen set anys de presó per a 4 joves que eren en una concentració davant la Guàrdia Civil de Manresa

La Generalitat també exerceix de part acusadora i demana penes de dos anys i tres mesos

per NacióManresa, Manresa | 18 de juny de 2021 a les 14:00 |
Contenidors cremant a la carretera de Cardona el 16 d'octubre de 2019 | Cedida
La Fiscalia demana set anys de presó per a quatre joves del Bages que van participar en la cassolada de protesta davant la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa que es va organitzar com a acció de cloenda de l'arribada de la Marxa per la Llibertat a la ciutat, el passat 16 d'octubre de 2019. Un cop desconvocada aquesta concentració final per part de l'organització, Manresa es va barcelonitzar, convertint la carretera Cardona en una espècie d'Urquinaona en miniatura. L'escena va començar a descontrolar-se quan, amb la voluntat de dissoldre els manifestants que marxaven cap a casa, els Mossos van començar a actuar amb contundència. La nit va acabar amb quatre detinguts per aldarulls.

Ara, un any i vuit mesos després d'aquests fets, la Fiscalia ha emès un veredicte en què demana als quatre joves set anys de presó. Els acusa d'un delicte de desordres públics, atemptat a l'autoritat, i danys i lesions a 12 agents dels Mossos d'Esquadra. A banda de la presó, també els demana multes i indemnitzacions. Segons la Fiscalia, els joves van actuar premeditadament i de manera "violenta i agressiva". En aquest cas, la Generalitat també exerceix de part acusadora, però demana penes de presó inferiors, de dos anys i tres mesos.


Per la seva banda, els joves neguen la seva participació en els fets, i la defensa subratlla que no hi ha cap imatge que els identifiqui, només el testimoni d'alguns agents. El judici se celebrarà davant l'Audiència Provincial en data encara per fixar.

A banda dels quatre joves, també hi ha un menor acusat pels mateixos delictes. En aquest cas, el Fiscal demana les mateixes indemnitzacions per als agents i 100 hores de servei a la comunitat que, si no s'accepten, es substituirien per 18 mesos de llibertat vigilada.

 

Participació