1 de 10
Tren

Adif licita les obres per millorar les instal·lacions de telecomunicacions i energia en el tram Lleida - Manresa

L'actuació suposarà una inversió de més de 8,2 milions d'euros i s'executarà en un any i mig

Un tren aturat a l'estació de Mollerussa en una imatge de 2017 | Oriol Bosch
per Redacció, 17 de juny de 2021 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adif ha licitat les obres per millorar les instal·lacions de telecomunicacions i energia en la línia d'ample convencional Lleida-Manresa per més de 8,2 milions d'euros (IVA inclòs) i un termini d'execució d'uns 18 mesos. L'actuació en el sistema de subministrament d'energia es porta a terme amb vista a la futura implantació del sistema de comunicacions per ràdio GSM-R, específic per al ferrocarril. 

Així mateix, es reforçarà la infraestructura de fibra òptica actual del tram, amb la instal·lació de cablejat amb millors prestacions. A més, l'adaptació de les instal·lacions de la xarxa d'energia elèctrica permetrà connectar els serveis actuals, alimentats localment, a la nova xarxa d'energia de 2.200-3.000 V pròpia d'Adif.


El conjunt d'actuacions projectades, inclosa en el Pla de Rodalies, contribuirà a la millora de l'eficiència del servei i l'explotació i les condicions de la infraestructura ferroviària en aquest tram de 118 quilòmetres de longitud, segons informa l'ens gestor.

L'objecte del contracte és l'execució del sistema de subministrament d'energia basat en una xarxa de distribució de 2.200-3.000 V. A aquesta xarxa d'energia es connectaran totes les instal·lacions existents de senyalització i comunicacions, així com les futures de l'equipament de comunicacions mòbils GSM-R. A la vegada, s'estendrà una nova xarxa de fibra òptica. Amb l'actuació, s'instal·laran cablejat d'alumini, centres de d'autotransformació, xarxa de cables de fibra òptica, altres equipaments i treballs d'obra civil.

 

Arxivat a:
Municipis, tren, Adif, Renfe
Participació