Fibracat TV guanya el Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC que atorga el sector

El canal rep el premi "per la seva tasca de divulgativa de les tecnologies de la informació i la comunicació"

La presidenta de Fibracat TY, Meritxell Bautista recollint el premi
La presidenta de Fibracat TY, Meritxell Bautista recollint el premi | Fibracat TV
Redacció
16 de juny del 2021
Actualitzat el 17 de juny a les 0:00h
Fibracat TV, el canal de TDT en català impulsat per l'operadora de telecomunicacions d'origen manresà Fibracat, ha guanyat el Premi a la Comunicació i la Divulgació de les TIC. Es tracta d'un guardó que atorga el sector TIC català en la seva trobada anual, La Nit de les telecomunicacions i la informàtica, que aquesta nit ha celebrat la 26a edició. 

La presidenta de Fibracat TV i cofundadora de Fibracat, Meritxell Bautista, ha recollit el guardó acompanyada de la directora del canal, Maria Darnell, i ha recordat com la creació d'un canal feminista es va titllar de bogeria: "ens van dir boges per emprendre un projecte com aquest, una tele per crear referents femenins en sectors com el de les telecomunicacions. Avui em pregunto si érem boges o valentes, perquè, després de només un any, ja tenim 225.000 telespectadors".

Fibracat TV, que dedica més del 50% de la seva programació a la tecnologia i l'empoderament de la dona, rep el premi "per la seva tasca de divulgativa de les tecnologies de la informació i la comunicació".  En altres edicions, aquest reconeixement ha recaigut en la secció Tendències de La Vanguardia, el programa Generació Digital de TV3 o la secció Digits i andròmines d'Albert Cuesta al diari Ara.  

La Nit de les telecomunicacions i la informàtica és l'acte institucional pioner i de referència del sector de les TIC i l'organitzen l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació i el Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya. En la seva 26a edició, també han estat premiats l'emprenedor Carlos Blanco, la professora de Ciències de la Computació de la UPC Núria Castell, el CIO del SEM Raimon Dalmau i la iniciativa solidària COVIDWarriors. El president del Club d'Innovació i Tecnologia de CECOT, Enric Barba, i la UPC han rebut els Premis d'Honor i La Salle – Universitat Ramon Llull un reconeixement especial.

Fibracat TV: un any, 225.000 telespectadors i 3 guardons
Fibracat TV ha complert el seu primer any de vida aquest mes de juny superant objectius: s'acosta als 225.000 telespectadors diaris de mitjana després de només 12 mesos en antena. Arriba al 92% de Catalunya amb una proposta diferenciada: continguts innovadors en els seus formats i una programació centrada en dona i tecnologia (més del 50% del total). No emet pel·lícules, ni sèries, ni programes convencionals, sinó espais divulgatius i entrevistes amb una durada d'entre 5 i 30 minuts i, en alguns casos, amb formats que tenen semblances amb els que podem trobar a xarxes socials. Més del 80% de la programació és de producció pròpia i el 94% creada a Catalunya. A més, és l'únic canal de TDT amb difusió a tot Catalunya que supera el 95% de contingut en català.  

Un altre tret diferencial és el seu manifest fundacional, que prioritza l'objectiu de contribuir a l'avanç cap a una societat on la igualtat sigui real, efectiva i definitiva, i promoure referents de dones en tots els àmbits (també l'empresarial, el tecnològic o el científic). Entre els programes de Fibracat TV més vistos, destaca Feministic, els monòlegs feministes d'Ana Polo, Connectades, que entrevista dones amb talent de diferents sectors (científiques, emprenedores, artistes, etc) i L'enginy (in) VISIBLE, que presenta dones que han fet progressar la humanitat però han estat invisibilitzades.  

El premi del sector TIC és el tercer reconeixement que rep el canal després de només un any de vida. L'Institut d'Estudis Catalans li va atorgar una menció honorífica en el Premi Creu Casas de l'IEC-Dones per canviar el món per la seva tasca de visibilització del talent femení i l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) li va atorgar el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial