Sant Joan de Déu només té 11 pacients en l'àrea Covid, però 4 d'ells es troben encara a l'UCI

El risc de rebrot al Bages baixa per sota de la mitjana catalana i ja és moderat-baix

Persones amb mascareta a Manresa
Persones amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
15 de juny del 2021
Actualitzat el 20 de juny a les 15:06h
A la unitat d'aïllament per coronavirus de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa queden 11 pacients ingressats aquest dimarts, 4 d'ells a cures intensives, segons ha informat Althaia. Aquesta xifra suposa un descens de 6 pacients en els últims sis dies, des de dimecres de la setmana passada, tot i que es manté el mateix nombre a l'UCI.

En aquest mateix període a l'hospital no s'ha produït cap defunció de malalt amb coronavirus, de manera que ja porta quinze dies sense registrar-ne cap. En els últims sis dies, Sant Joan de Déu ha donat 17 altes hospitalàries a pacients que havien estat ingressats amb Covid-19, però encara ha rebut 11 nous ingressos.

L'hospital d'Althaia porta 312 defuncions des de l'inici de la pandèmia, el març de 2020. Des de llavors ha recuperat 2.545 pacients que havien estat ingressats amb la malaltia.

El risc de rebrot al Bages ja és moderat-baix
El risc de rebrot al Bages continua baixant i ja es troba en 59 punts, en data 11 de juny, a la franja de moderat-baix, una xifra en la qual no es trobava des d'inicis d'agost de l'any passat, tot i que es troba per sobre del risc que hi havia just en la mateixa data de l'any passat (36 punts). En tot cas, el risc de rebrot a la comarca s'ha situat per sota de l'índex general de Catalunya, després de mesos d'estar-hi per sobre. La velocitat de contagi es manté en indicador de descens de la pandèmia, amb una RT de 0,65.