Lloguer social

Antiavalots contra el lloguer social a Manresa

CaixaBank encarrega als Mossos desallotjar membres de la PAHC de la seva oficina per no haver de renovar el contracte a un inquilí a qui ja li havia pres el pis

per Pere Fontanals, Manresa | 14 de juny de 2021 a les 15:52 |


Els agents dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra han desallotjat la desena de membres de la PAHC Bages que havien ocupat l'oficina que CaixaBank té al carrer Guimerà de Manresa, a tocar de Crist Rei, per reclamar la renovació del contracte de lloguer social que Faisal tenia amb el banc de casa seva.

En parelles, els activistes han estat desallotjats per la força, arrossegant-los, quan tocaven 2/4 de 3 del migdia, a l'hora que l'oficina bancària havia de tancar les seves portes, malgrat que des que s'havia consumat l'ocupació, a 2/4 d'11 del matí, molts pocs clients havien accedit a la sucursal. A fora, la resta d'activistes, fins a una cinquantena, cantaven proclames a favor del dret a l'habitatge i en contra dels bancs i la policia.

Segons han explicat posteriorment alguns dels concentrats, quan les furgonetes dels antiavalots marxaven de davant del banc, hi ha hagut una última actuació policial amb càrregues cap als activistes que encara quedaven al lloc.

Ocupar per negociar un lloguer social


Una vintena llarga d'activistes de la PAHC Bages han ocupat aquest dilluns al matí l'oficina de CaixaBank del carrer Guimerà de Manresa, a tocar de Crist Rei, per reclamar la renovació del contracte de lloguer social del Faisal, tal i com va tenir des de 2011 fins a 2016, quan el banc, llavors Bankia, es va negar a allargar i va procedir a denunciar-ne l'ocupació.

Un cop a dins, els activistes de la PAHC han anunciat que no abandonaran l'oficina de la que havia estat fins fa poc Bankia, fins que no s'arribés a una solució per a l'afectat. Segons han explicat membres de la plataforma, des de fa tres mesos s'han reunit diverses vegades amb els responsables de l'oficina sense aconseguir cap acord per arreglar la situació. 

Una de les membres de la plataforma i l'afectat s'han reunit a porta tancada amb el responsable de l'oficina, mentre que la resta es mantenen entre dins i fora de l'oficina cridant proclames i repartint octavetes entre els vianants. Després que la reunió d'aquest dilluns no prosperés, CaixaBank ha encarregat als Mossos d'Esquadra el desallotjament de l'oficina.

Sobre la 1 del migdia, les furgonetes dels ARRO de Mossos s'han situat als costats de l'accés al banc i agents antiavalots han fet cordó a l'entrada de l'oficina. Aquesta situació s'ha allargat fins a 2/4 de 3, quan s'ha procedit al desallotjament dels activistes que hi havia a dins.

CaixaBank es nega a renovar un contracte de lloguer social


Degut a la crisi, l'any 2011 Faisal no va poder continuar pagant la hipoteca del pis on vivia des de 2006 i va arribar a un acord amb Bankia per fer una dació en pagament a canvi d'un acord de lloguer social per continuar vivint a la que havia estat casa seva. El 2016, però, un cop va finalitzat el contracte de lloguer social, Bankia es va negar a renovar l'acord de lloguer, i com que en Faisal no va deixar el pis, el banc el va denunciar per ocupació.

 

Participació