La PAHC ocupa l'antiga oficina de Bankia de Crist Rei per un lloguer social

Els activistes anuncien que no marxaran fins que no es resolgui la situació del Faisal

Activistes de la PAHC Bages a l'interior de l'oficina de CaixaBank
Activistes de la PAHC Bages a l'interior de l'oficina de CaixaBank | Pere Fontanals
14 de juny del 2021
Actualitzat a les 15:58h
Una vintena llarga d'activistes de la PAHC Bages han ocupat aquest dilluns al matí l'oficina de CaixaBank del carrer Guimerà de Manresa, a tocar de Crist Rei, per reclamar la renovació del contracte de lloguer social del Faisal, tal i com va tenir des de 2011 fins a 2016, quan el banc, llavors Bankia, es va negar a allargar i va procedir a denunciar-ne l'ocupació.

Els activistes de la PAHC han anunciat que no abandonaran l'oficina de la que havia estat fins fa poc Bankia, fins que no s'arribi a una solució per a l'afectat. Segons han explicat membres de la plataforma, des de fa tres mesos s'han reunit diverses vegades amb els responsables de l'oficina sense aconseguir cap acord per arreglar la situació. Després d'aquests intents infructuosos, la PAHC ha decidit portar a terme aquesta acció.

Un dels membres de la plataforma i l'afectat s'han reunit a porta tancada amb el responsable de l'oficina, mentre que la resta es mantenen entre dins i fora de l'oficina cridant proclames i repartint octavetes entre els vianants. Al lloc també s'hi han desplaçat efectius de Mossos i de la Policia Local que no han actuat fins ara.

Degut a la crisi, l'any 2011 Faisal no va poder continuar pagant l'hipoteca del pis on vivia des de 2006 i va arribar a un acord amb Bankia per fer una dació en pagament a canvi d'un acord de lloguer social per continuar vivint a la que havia estat casa seva. El 2016, però, un cop va finalitzat el contracte de lloguer social, Bankia es va negar a renovar l'acord de lloguer, i com que en Faisal no va deixar el pis, el banc el va denunciar per ocupació.