Creació cultural

El FABA insta l'Ajuntament a concretar els usos de l'Anònima i definir-ne els espais

El Festival es disposa a posar sobre la taula una proposta d'usos i gestió que permetin establir un espai de creació transformadora referencial

per Redacció, 14 de juny de 2021 a les 09:17 |
El pati de l'Anònima és escenari habitual d'actuacions culturals | E. Belyanina
El Festival Artístic del Barri Antic (FABA) ha entrat aquest dilluns per via telemàtica una instància sol·licitant als serveis tècnics de l'Ajuntament de Manresa la concreció en un document tècnic (plànol i limitacions d'ús) de l'espai sobre el qual el FABA pugui fer una proposta tècnica i concreta a l'edifici municipal de l'Anònima.

La instància també demana que es comparteixi públicament l'ús previst per a la resta d'espai per tal d'adequar sinergies en el plantejament de la proposta. Aquesta sol·licitud ve en un moment en què s'han fet accions de reforma per part de l'Ajuntament sobre l'edifici de l'Anònima.


Després de mesos de treball, el FABA es disposa a posar sobre la taula una proposta d'usos i gestió que permetin establir un espai de creació transformadora referencial a l'edifici de l'Anònima, amb la suma de diversos agents i per a benefici comú de la ciutadania.

El FABA és el projecte que des de l'any 2017 reuneix diversos agents culturals del Centre Històric de Manresa per impulsar un espai de creació permanent de caràcter transformador referent a nivell català a l'edifici municipal de l'Anònima. La seva eina principal és la celebració del mateix festival, que enguany tindrà lloc del 26 de setembre al 2 d'octubre.


Al llarg de la seva trajectòria, el FABA ha generat diverses propostes (com jornades de disseny participatiu o la moció al ple de març de 2019) per reunir la comunitat creativa de la ciutat i posar sobre la taula una sèrie de necessitats reivindicades històricament que "no estan cobertes actualment per les polítiques i programes d'acció municipals". La tasca del festival per convertir l'Anònima en un espai creatiu va aconseguir posar la reivindicació a l'agenda política de les eleccions municipals del 2019, a la vegada que ha ajudat a fer habitual l'ús de l'equipament per a actes i exhibicions diverses. Ara planteja l'oportunitat d'aconseguir per la ciutat un far de creació transformadora que irradiï tot el territori català des de la idiosincràsia de la ciutat.

 

Participació