Els Mossos busquen l'autor d'una agressió sexual a una noia durant la Festa Major de Santpedor

Unes 200 persones s'han concentrat aquest diumenge a la plaça de l'Església per mostrar el seu rebuig als fets

Concentració de rebuig a l'agressió sexual, aquest diumenge a Santpedor
Concentració de rebuig a l'agressió sexual, aquest diumenge a Santpedor | AjStp
Redacció
13 de juny del 2021
Actualitzat el 14 de juny a les 8:56h
Els Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió sexual d'una noia aquesta matinada de dissabte a diumenge a Santpedor en el transcurs de la Festa Major. Els fets han passat sobre 2/4 d'1 de la matinada quan una jove ha estat agredida sexualment per un home i la víctima ho ha denunciat. Els Mossos han iniciat la investigació a Santpedor durant la mateixa matinada, però encara no han practicat cap detenció, segons han afirmat fonts municipals.

Unes 200 persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda a la plaça de l'Església de Santpedor per mostrar el seu rebuig a les agressions sexuals, arran dels fets ocorreguts la nit de dissabte a diumenge a Santpedor en el marc de la Festa Major.

Durant la concentració, convocada per la Comissió de Penyes, s'ha llegit un comunicat conjunt elaborat per l'Ajuntament de Santpedor, la Comissió de Penyes i el col·lectiu feminista Jerònimes, i que han subscrit diverses entitats del poble:

A Santpedor això no passa… Quants cops ho hem sentit això? Ahir a la matinada es va produir com a mínim una agressió sexual i des de l'ajuntament, comissió de penyes i les Jerònimes, l'assemblea feminista de Santpedor, volem fer públic el profund rebuig cap a aquests actes. Volem enviar a les víctimes i a les seves famílies tot el nostre suport incondicional.

La Festa Major és un moment de celebració, alegria i comunitat però no podem oblidar que vivim en una societat patriarcal i aquesta impregna tots els espais de la nostra vida. El que ha passat aquesta matinada, per desgràcia, no és un fet aïllat ni casual. La majoria de dones hem patit violència sexual en algun moment. Cap agressió ha de quedar sense resposta, per això som aquí, mostrant públicament el nostre rebuig cap a la violència masclista que posa en risc la nostra integritat física i emocional.

Volem sortir de festa tranquil·les, volem poder caminar soles pel carrer, sigui de nit o de dia, borratxes, serenes o mig adormides sense tenir por de ser violentades pel fet de ser dones. Volem poder ballar i vestir com ens doni la gana sense que se'ns sexualitzi. Tenim dret a tenir vides dignes i lliures de por. No volem impunitat per aquells que ens agredeixen, per això hem de donar visibilitat a les violències que patim i elaborar respostes i estratègies juntes perquè no torni a passar. És responsabilitat de totes canviar la societat i lluitar contra les violències masclistes.

La Festa Major de Santpedor ha de ser feminista perquè sigui de totes i per a totes. Volem deixar clar que no hi tolerarem actituds masclistes, racistes ni homòfobes. Que Santpedor ha de ser feminista i entre totes ho aconseguirem. A més a més, hi ha hagut al llarg de les nits altres agressions físiques, totalment gratuïtes. La Festa Major de Santpedor ha estat i és un moment del poble, per trobar-se i passar-s'ho bé. En cap moment és tolerable cap d'aquests comportaments.

L'Ajuntament recorda que a Cal Llovet cada vespre de concert durant aquest cap de setmana hi ha el Punt Lila, on s'ofereix informació i acompanyament per a qualsevol possible cas d'agressió o intimidació.

Per una Festa Major i un poble lliures de violència masclista! Si en toquen una, ens toquen a totes. No esteu soles.
Arxivat a