Coronavirus

Salut vacuna al Convent de Santa Clara més de 60 persones en risc de vulnerabilitat extrema

Un equip mòbil es desplaça al convent de Manresa a vacunar amb el suport de la Fundació que lidera Sor Lucía Caram

per Redacció, 12 de juny de 2021 a les 10:42 |
Personal sanitari administrant la vacuna al Convent de Santa Clara | Salut
El departament de Salut ha desplaçat aquest divendres un equip mòbil de vacunació al Convent de Santa Clara per administrar el vaccí a més de 60 persones de col·lectius en situació de vulnerabilitat extrema. Es tracta d'un pas més en la voluntat de vacunar al màxim nombre de gent possible i arribar a la immunitat de grup per combatre la Covid. La crida a vacunar-se a persones d'aquests col·lectius s'ha fet de la mà de la Fundació del Convent de Santa Clara que lidera Sor Lucía Caram i ha estat una de les accions amb més persones cridades a vacunar al territori d'aquests col·lectius.

Arribar fins aquí però ha estat una feina complicada que encara no s'ha enllestit. Segons explica la delegada de Salut a la Catalunya Central, Teresa Sabater, "fa un parell de mesos, es va començar a parlar de dedicar la vacuna Janssen, per la seva característica monodosis, a diferents col·lectius que, per la seva situació, podia ser la seva forma d'immunització més pràctica i efectiva". Un exemple d'aquests col·lectius són totes aquelles persones en situació de vulnerabilitat social extrema, persones que per diferents motius podien presentar dificultats per fer-ne un seguiment de la vacunació si s'hagués decidit optar per una vacuna amb l'administració de dues dosis per a arribar a la pauta completa.


La regió sanitària Catalunya Central va contactar amb diferents administracions per poder fer una llista de les persones d'aquests col·lectius. Inicialment es van rebre alguns primers llistats de DTASF, especialment de Vic i Manresa i, quan ja es va veure que s'acostava realment la possibilitat d'iniciar la vacunació, des del Catsalut es van mantenir reunions amb els serveis socials municipals de Manresa, Vic i igualada. Igualment, i per tots aquells municipis més petits que tenen els serveis municipals organitzats com a comarca, també han col·laborat en la confecció de llistes els 6 consells comarcals de la RSCC. 

Igualment, també cal destacar que en aquest camí de recerca i han participat entitats com Caritas i la Fundació del Convent de Santa Clara, amb Sor Lucía Caram al capdavant. I, finalment, també s'han establert col·laboracions amb algun equip de Treball Social d'ABS. La col·laboració d'aquestes administracions i associacions ha estat molt positiva i a dia d'avui ja disposem d'una llista de més de 300 persones a les que se'ls està oferint la possibilitat de vacunar-se. Amb la vacunació a Santa Clara, s'haurà immunitzat la tercera part del total de persones en situació de risc social que fins ara s'han detectat.


La xifra de més de 300 persones en risc de vulnerabilitat extrema no és fixe i s'hi poden afegir casos que es detectin des dels agents implicats.

 

Participació