La Joviat i Parcir creen un nou segell editorial

Engega amb dues col·leccions que posen en valor la gastronomia del territori i la tasca desenvolupada per l'escola

Antoni Daura i Jordi Vilaseca durant la signatura de l'acord
Antoni Daura i Jordi Vilaseca durant la signatura de l'acord | Joviat
Redacció
11 de juny del 2021
Actualitzat a les 21:02h
La Fundació Joviat i Parcir Edicions han presentat aquest divendres la signatura d'un acord de col·laboració per crear un segell editorial. La voluntat d'aquesta unió és engegar dues col·leccions bibliogràfiques de manera conjunta posant en valor la gastronomia del territori i la tasca desenvolupada per l'escola al llarg de tota la seva història, amb la intenció que siguin unes obres rigoroses i de referència per al sector.

En la signatura del conveni -per part d'Antoni Daura de Parcir i de Jordi Vilaseca de Joviat- s'ha presentat la publicació dels dos primers volums de la col·lecció Gastroquaderns d'Aprenent. Aquesta vol ser una finestra al món i un altaveu al servei de la comunitat educativa dels treballs pedagògics de la Joviat, reflex de l'evolució creativa de l'aprenentatge. Es tracta de dues obres inèdites de pastisseria, Mirades Dolces i Dolça Creativitat, on l'alumnat n'és l'autor i el màxim protagonista. A més, Dolça Creativitat ret homenatge al Fundador de la Joviat, Josep Vilaseca i Atset (1933-2020), amant de la dolçor i de la llaminadura.
 
Gastroquaderns d'Aprenent neix en coherència amb la nova línia metodològica del projecte educatiu de l'escola, a favor del coneixement, del pensament reflexiu i crític i de l'emprenedoria, marcada per una connexió constant amb l'entorn i amb la història del sector. 

Amb un caràcter més general i universal, l'altra col·lecció posarà en valor tot el que ha succeït al llarg dels més de 30 anys de vida de l'Escola d'Hoteleria. S'escriurà conjuntament amb exalumnes de referència que, amb una trajectòria professional autèntica i significativa, deixen la seva empremta i accent arreu del món. Aquestes obres posaran en valor el llegat cultural i gastronòmic del nostre país i es faran amb la complicitat de diferents veus vinculades al territori. 

Seran, en principi, set volums, amb el producte com a protagonista. Una obra coral escrita i liderada per la pulsió del moment cabdal de transformació que viu la gastronomia mundial, a favor d'una nova consciència més responsable, més justa i més compromesa.

Aquest nou segell editorial suggereix el començament d'una aventura gastronòmica–literària de qualitat, sent un bon laboratori d'idees amb noves formes d'expressió conjunta en el sentit bibliogràfic i de divulgació, de Manresa al món.