Junts per Sallent aposta per allotjaments tutelats i un centre cívic al bloc del carrer Bisbe Valls

Cedir 75 anys un edifici municipal a 18 famílies pagant una mitjana de 500 euros al mes, "no es política social d'habitatge", opinen

Habitatge cooperatiu de La Dinamo a Sallent
Habitatge cooperatiu de La Dinamo a Sallent | AjSllt
Redacció
11 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:34h
Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet, considera que la proposta de cedir durant 75 anys l'edifici del carrer Bisbe Valls a una cooperativa perquè hi faci 18 habitatges, "no és la millor solució per aquest emplaçament".

Les persones que hi vulguin accedir, han de fer una aportació inicial entre 15.000 i 17.500 euros, i pagar una quota mensual durant 25 anys d'un import que oscil·la entre 350 i 650 euros mensuals

Des de Junts consideren que totes les persones que poden fer front a aquests imports, poden accedir al mercat privat, i no necessiten l'aportació municipal per fer-hi front. Considera, que l'habitatge cooperatiu és una molt bona proposta, i que pot ser viable en determinats solars, però no és una bona aposta perquè l'Ajuntament de Sallent hi destini 90.000 euros més a banda dels 150.000 que va costar l'edifici. 

Junts per Sallent, en el seu programa electoral, ja proposava que aquest edifici es convertís en un centre on hi haguessin allotjaments tutelats, i un nou centre cívic al servei de tot el municipi. 

La formació a l'oposició considera que es pot afrontar una remodelació d'aquest edifici, amb un model semblant, de col·laboració publico – social, per disposar de 20 allotjaments tutelats, en els quals durant els propers 75 anys, es prestarà un servei a una part molt més significativa de la població, que la proposada actualment per l'equip de govern sallentí. 

En declaracions del portaveu de Junts a Sallent, i exalcalde, David Saldoni "un ajuntament no pot cedir un edifici públic al centre del poble durant 75 anys a 18 famílies, que han d'aportar més recursos que si es compressin el mateix habitatge en el mercat privat. Sallent necessita allotjaments tutelats, i existeixen formules publico – privades, per poder disposar d'aquests allotjaments, amb una mínima aportació pública". 

Per altra banda afegeix "Sallent té un problema de dèficit d'habitatge de diverses tipologies, però això no s'arregla amb un bloc de 18 pisos, com tants d'altres n'hi ha de buits i pendents d'acabar al nostre municipi. La política d'habitatge a Sallent requereix d'un debat profund, i d'una obertura de sòl per tal d'edificar habitatges diversos".