El Síndic dona la raó a GfP sobre l'accés a l'expedient d'una treballadora de l'Ajuntament de Sant Fruitós

L'escrit del Síndic coincideix amb el que anteriorment havia emès la GAIP

Redacció
11 de juny del 2021
Actualitzat a les 11:12h
El Síndic de Greuges de Catalunya ha resolt contra de les denegacions d'accés del govern de Sant Fruitós a la informació sol·licitada per Gent fent Poble

El Síndic, coincidint amb la GAIP, ha indicat a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages que calia donar accés a l'expedient disciplinari obert a una funcionària municipal. Davant de la queixa presentada pels regidors de GfP davant l'oficina del Síndic de Greuges, aquest va obrir un expedient. 

El dia 23 de febrer de 2021 el Síndic emetia una resolució indicant que els motius esgrimits per l'Ajuntament per tal de denegar l'accés i desestimar el recurs de reposició a GfP no es troben en els límits previstos a la Llei d'accés a la informació pública i transparència i que, per tant, calia donar accés amb l'única reserva d'excloure de l'expedient els documents que poguessin afectar a l'honor o la intimitat de les persones.

Segons explica el grup municipal de Gent fent Poble, l'alcaldessa Àdria Mazcuñan no va fer cas d'aquesta resolució del Síndic de Greuges. En data 26 de març de 2021 el Síndic es va dirigir per escrit als regidors de l'oposició indicant que no havent rebut resposta de l'Ajuntament, se'ls requeria novament, tot recordant-los el deure de facilitar l'accés a l'expedient.
 
Segons denuncia el grup municipal, "el govern, i en concret l'alcaldessa mai ha fet cas al Síndic, i va acabar donant accés a l'expedient sol·licitat per GfP, per resolució de la GAIP".

Gent fent Poble considera que "el menyspreu" de l'alcaldessa Àdria Mazcuñan cap a la figura del Síndic de Greuges de Catalunya "és preocupant i la seva conducta és inadmissible per a una governant". Alhora que l'acumulació de resolucions en contra de la GAIP i el Síndic "hauria de fer reflexionar a un tripartit -en referència al govern municipal- excloent".