Pessics de Vida

Beth Rodergas al Pessics de Vida: «Em considero cantant, compondre és una altra cosa»

En una entrevista amb el periodista Dani Sala, la cantant va repassar des del seu pas per "Operación Triunfo" i fins a l'actualitat

per Redacció, 11 de juny de 2021 a les 08:53 |
Beth Rodergas al Pessics de Vida | DCCCP
La cantant Beth Rodergas va conversar aquest dimecres al cicle Pessics de Vida, que impulsen la demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural del Casino de Manresa. En una entrevista amb el periodista Dani Sala, Rodergas va repassar des del seu pas per Operación Triunfo i fins a l'actualitat, amb la publicació del seu treball més íntim Origen, amb cançons escrites per ella mateixa i que tenia en un calaix des del 2005.

Fa un parell de mesos ha vist la llum Origen, el darrer disc de Beth Rodergas, que ara porta de gira, i que recull temes (en català, castellà i anglès) i que portaven guardats fa uns quinze anys. Durant el confinament, Rodergas va aprofitar "per compondre i recompondre" les cançons que hi al seu nou treball, de manera que fa realitat una "assignatura pendent". 


Recorda el seu pas per Operación Triunfo com el programa que li va canviar la vida. Reconeix que si no hagués entrat a l'Acadèmia "em dedicaria a la música segur, però no sé si hagués tret discos propis i hauria acabat en el teatre musical". Rodergas va explicar que ella es considera cantant, "compondre és una altra cosa, encara que també és molt gratificant que els altres cantin cançons teves".

El pas per OT va acabar amb la seva participació al Festival d'Eurovisió (2003), una època que va viure amb "molta pressió". Un canvi d'aires va ser la solució i la Beth se'n va anar a viure a Londres mig any. Explica que necessitava "formar-me, aprendre l'anglès i tornar a l'anonimat" que tenia abans. 


Tot i que la seva faceta musical ha estat una mica parada durant els últims anys, Rodergas comenta que no ha "parat mai' i que ha estat centrada en projectes relacionats amb la televisió i el teatre. A més a més, s'ha convertit en empresària amb la creació de la seva pròpia marca de roba infantil, juntament amb la seva mare, i, alhora, també ha fet realitat el seu gran projecte de vida: ser mare.

 

Participació