Els Carlins, l'escenari on Los Valientes i Power Burkas es trauran l'espina del que no va poder ser a l'Heliogàbal

Les bandes bagenca i osonenca presentaran per primera vegada a Manresa les seves darrers publicacions discogràfiques en un concert que tindrà lloc aquest dissabte al vespre

Los Valientes i Power Burkas 'punk-rockejaran' aquest dissabte a Els Carlins
Los Valientes i Power Burkas 'punk-rockejaran' aquest dissabte a Els Carlins | Promocionals
10 de juny del 2021
Actualitzat a les 22:54h
Juny de 2020. Les mesures anti-Covid comencen a relaxar-se després de gairebé quatre mesos de severes restriccions. El món de la cultura sembla que tímidament pot tornar a l'activitat, i les sales reprenen una part de la programació que, a causa de la pandèmia, havia quedat suspesa en una espècie de no-temps i no-espai. Va ser el cas, per exemple, de l'Heliogàbal de Barcelona, un local musical situat al barri de Gràcia que a les darreries del mes de juny de l'any passat, quan es va anunciar que passàvem a la fase 3 de desescalada, va proclamar als quatre vents que reobria i que ho feia amb un cartell concertístic protagonitzat per artistes de luxe que anirien passant per la sala al llarg del juny i el juliol.

Dues d'aquestes bandes convidades eren la manresana Los Valientes i l'osonenca Power Burkas, que havien d'oferir un concert el divendres 17 de juliol. En el cas de Los Valientes, la intenció era presentar el seu primer disc , De aquí al cielo, que havien publicat el mes de gener i que només havien pogut tocar en directe en una ocasió (la pandèmia va arribar de seguida). Pel que fa al quartet Power Burkas, l'actuació a l'Heliogàbal representava una desitjadíssima tornada als escenaris després de massa temps sense tocar en directe -i amb públic- les cançons dels dos discos que havien tret fins aleshores, Llarga vida al tarannà (2016) i Mai nego l'oci (2019). 

L'esperat 17 de juliol musical, però, no va acabar arribant mai, i és que el repunt de contagiats per coronavirus que hi va haver a Catalunya va obligar les dues formacions a anul·lar el concert per precaució.

Tot arriba

Ha hagut de passar pràcticament un any perquè allò que havia quedat aigualit per la situació d'alarma sanitària, arribés a bon port. I ha estat gràcies a l'equip que s'encarrega de programar els concerts a Els Carlins de Manresa -concretament, la gent de Moguda Manresana. Ells van ser, doncs, els que van agafar el relleu del que no va poder acabar esdevenint a l'Heliogàbal i ho han aconseguit convertir en una realitat.

Finalment, Los Valientes i Power Burkas es trobaran aquest dissabte, 12 de juny, al mític teatre del Centre Històric manresà en el marc d'un concert que començarà a les vuit del vespre i que està emmarcat dintre de la campanya Fem soroll per fer teatre, impulsada pels mateixos membres d'Els Carlins.

Tret de sortida d'una gira posposada ad aeternum

Els encarregats de donar el tret de sortida al concert d'aquest dissabte (amb entrades a la venda que es poden comprar a través d'aquest enllaç) seran Toni Comino, Roger Rovira, Arnau Polinario i Oriol Font, els components de Los Valientes. Per a ells, l'actuació serà el tret de sortida -"esperem que definitiu", apunten els quatre joves- de la gira que els ha de dur a diversos punts del territori per donar a conèixer les cançons de De aquí al cielo, l'elapé que van publicar al mes de gener de l'any passat però que no va poder rodar a causa de la pandèmia.

"Es tracta d'un àlbum que intenta mantenir un sentit sonor, tot buscant l'equilibri entre el punk i el garage", explicaven els músics manresans quan el disc va sortir a la llum. De aquí al cielo consta d'onze cançons íntegrament en anglès que, cavalcant entre les quatre estacions que té l'any, giren al voltant de temàtiques molt recurrents entre el jovent, com podrien ser les inseguretats, el fet d'aprendre a gestionar emocions o el vast univers de les relacions amoroses. Tot plegat, però, amb un rerefons optimista i molta, molta tralla.

Tercer disc i tercer concert de presentació

Claudi Dosta, Martí Ferrer, Aleix Marban i Marcel Pujols són els rostres que donen vida a la ja consolidada banda de punk-rock osonenca Power Burkas. Amb vuit anys de carrera musical comuna, aquest 30 d'abril van escriure un nou capítol de la seva trajectòria artística conjunta; un capítol que porta per nom Naïf, potser, i que és, ni més ni menys, que la seva tercera incursió en el món discogràfic.

Naïf, potser segueix la dinàmica musical i lletrística dels dos àlbums anteriors. El que passa és que, en aquest cas, amb un nou personatge, el coronavirus, "que té una gran influència en tot el CD", expliquen els membres de la banda. Al llarg d'onze temes, doncs, els quatre osonencs reflexionen -sempre en català- al voltant de temes com la precarietat laboral; la inestabilitat laboral i emocional dels i les joves; de com conviure entre les realitats rural i urbana, o de com gestionar "aquest present que va tallant-se contínuament" a causa, precisament, de la pandèmia. 

La gira de presentació del tercer disc de Power Burka va arrencar el passat 29 de maig a Barcelona i va seguir el 5 de juny a Vic. El tercer directe el faran aquest dissabte a Manresa i el següent a Menorca, en el marc del festival Grahame Pearce Fest que se celebrarà al poble de Sant Climent.