Sant Joan

La Flama del Canigó arribarà a Manresa la vigília de Sant Joan en un acte de petit format

A les 7 de la tarda serà a la plaça Major en un acte coordinat per Òmnium Bages-Moianès

per Redacció , 9 de juny de 2021 a les 17:09 |
La flama del Canigó a Manresa | Àlex Gómez Ribera
La Flama del Canigó arribarà la vigília de Sant Joan, a les set de la tarda, a la plaça Major de Manresa, en un acte de petit format, a causa de la crisi sanitària, coordinat per Òmnium Bages-Moianès.

La tradició vinculada al solstici d'estiu esdevindrà una reivindicació dels Països Catalans i també continuarà sent un record per a les persones que han estat represaliades per reivindicar la defensa dels drets fonamentals.


La Flama, procedent del cim del Canigó, serà rebuda el 23 de juny, a les cinc de la tarda, a la Muralla (davant del teatre Conservatori) per dur-la a l'Espai Òmnium, on serà custodiada fins al moment de l'encesa del peveter a la plaça Major, a les set de la tarda.

El filòleg Jordi Badia i Pujol farà la lectura del missatge d'enguany, de l'activista nord-catalana Daniela Grau, que reivindica "el que som i el que volem, els Països Catalans, una nació en marxa amb diferents ritmes i un mateix objectiu. Els drets i les llibertats de les nacions lliures i independents".


Tot seguit, la coral Refilets interpretarà Muntanyes del Canigó i altres cançons populars i l'acte es clourà amb danses dels Països Catalans i música en directe.

 

Participació