L'Espurnes Barroques fa tornar l'òpera al Poble Vell de Súria amb «La Canterina»

Un centenar de persones va assistir a la representació de l'obra de Franz Joseph Haydn a càrrec del grup Teatre de les Comèdies

Interpretació de «La Canterina» a la plaça Major del Poble Vell de Súria
Interpretació de «La Canterina» a la plaça Major del Poble Vell de Súria | AjSú
Redacció
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 21:33h
L'òpera va tornar diumenge a la plaça Major del Poble Vell de Súria amb l'obra La Canterina de Franz Joseph Haydn, dins de la programació del Festival Espurnes Barroques. La representació, a càrrec del grup Teatre de les Comèdies va obtenir una molt bona acollida per part de les persones assistents.

Un centenar de persones va assistir a la representació de La Canterina. Prèviament hi va tenir lloc un taller infantil basat en aquesta òpera de Haydn, un dels compositors més destacats de la història de la música. La companyia era integrada per quatre cantants i una dotzena de músics.

La Canterina és una òpera còmica sobre la passió per aprendre i les ambicions socials. Com és habitual en les activitats del Festival Espurnes Barroques, la representació va anar acompanyada per un tast gastronòmic, en aquest cas de la xocolata artesana Oro Vivo i de bescuits de la Fleca de la Font.

Entre les persones assistents a la posada en escena de La Canterina es trobaven l'alcalde Albert Coberó, el regidor de Cultura, Miquel Soliva, i altres membres de la corporació municipal. La presentació de l'acte va anar a càrrec del director artístic del Festival, Josep Barcons, que va destacar la idoneïtat de la plaça Major del Poble Vell per a la representació de l'opera de Haydn.

Enguany, la programació del Festival Espurnes Barroques inclou actuacions en diferents centres d'àmbit social i assistencial. A Súria, el grup vocal Lorem Ipsum ha ofert un concert a la Residència Bell Repòs aquest dilluns 7 de juny.

L'Ajuntament de Súria forma part del grup impulsor del Festival Espurnes Barroques des de la seva primera edició, l'any 2018, amb altres ajuntaments, institucions, entitats i empreses de la Catalunya central. El mateix any, el grup Teatre de les Comèdies va portar a la plaça Major del Poble Vell l'opera La serva padrona de Pergolesi, també dins de la programació d'Espurnes Barroques.

L'actual edició del Festival es va iniciar el passat 14 de maig i es perllongarà fins a aquest diumenge 13 de juny. Els concerts i activitats programades es desenvolupen a les comarques del Bages, Baix Llobregat, Segarra i Solsonès.

Aquesta iniciativa es proposa donar relleu al patrimoni barroc del territori a través de propostes musicals de qualitat i altres activitats culturals i gastronòmiques. El Festival Espurnes Barroques té el suport del departament de Cultura de la Generalitat, les Diputacions de Barcelona i Lleida, i l'Institut d'Estudis Ilerdencs.
Arxivat a