L'excoordinador de l'ANC recorda que encara es poden produir 13 detencions més al Bages pels talls de l'AP7

El detingut ha rebut el suport de l'independentisme aquest dilluns a la tarda a la plaça Sant Domènec de Manresa

Concentració de suport al manresà detingut pel tall a l'AP7 a Salt
Concentració de suport al manresà detingut pel tall a l'AP7 a Salt | Pere Fontanals
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 21:45h
Eudald C., l'excoordinador de l'ANC Manresa que aquest dilluns a primera hora ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra per posar-lo a disposició judicial pel tall de l'AP7 a Salt el novembre de 2019 ha recordat que "encara es poden produir 13 detencions més a Manresa i al Bages de persones que estan encausades en el mateix procediment judicial".

Ho ha dit aquest dilluns a la tarda durant la concentració de suport que ha rebut convocada per la plataforma El Bages pels Drets Civils i Alerta Solidària i que ha aplegat desenes de persones a la plaça Sant Domènec. "Cal recordar també tots els encausats i fins i tot torturats, que ha tingut Manresa en el passat", ha afegit. També ha instat la ciutadania a actuar participant a les plataformes i entitats.

En la lectura del manifest, que s'ha fet rere una pancarta amb el lema Ser independentista no és cap delicte s'ha destacat la febre repressora de l'estat espanyol que té judicialitzats 3.300 catalans i s'ha recordat que l'aleatorietat en la detenció d'Eudald C. arriba al punt que el dia del tall de l'AP7 ell ni tan sols no era a Girona.

L'acte a la plaça Sant Domènec ha estat senzill però molt sentit. Les pancartes d'Independència i Llibertat o Amnistia Ara s'han entrelligat amb proclames d'"independència" i de "no estàs sol" i amb el cant dels Segadors que ha posat punt i final a la concentració.